Licht bij de hand in het donker

Zaklamp in stopcontact

Zaklamp in stopcontact

Foto: GeneratieThuis

In het donker je weg vinden in huis kan een hele uitdaging zijn. Helemaal als je wat ouder bent, slecht ter been, of slechtere ogen hebt. Dan is het fijn om een zaklamp bij de hand te hebben, op een vaste plek. Dat kan met een oplaadbare LED zaklamp, want deze plaats je in een stopcontact. Zo is hij altijd opgeladen en altijd op dezelfde plaats terug te vinden.

Voor wie?

Voor iedereen die altijd licht bij de hand wil hebben, bijvoorbeeld oudere mensen, mensen die nachtblind zijn, slecht ter been of slechtziend.

Hoe werkt het?

De oplaadbare LED zaklamp zit in een houder die je eenvoudig in het stopcontact plaatst. Voor gebruik hoef je alleen de zaklamp uit de houder te halen en aan te doen. Na gebruik weer terug in zijn houder plaatsen. Veel van deze oplaadbare zaklampen hebben een nachtlamp zodat je ze eenvoudig in het donker kunt vinden. Ze springen zelfs automatisch aan als de stroom uitvalt, als extra noodlicht. Plaats hem naast je bed, bij de kelderdeur of op weg naar de schuur.

Mogelijkheden &  verkrijgbaarheid

Aanbieders

Oplaadbare LED zaklampen zijn verkrijgbaar bij vrijwel iedere huishoudzaak en doe-het-zelfwinkel. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken naar zaklamp in stopcontact.

Vergoeding

De zaklampen worden niet vergoed.