Live meekijken met de slimme bril

Ondersteuning van zorgverlener

verpleegkundige draagt slimme bril bij wondverzorgingverpleegkundige draagt slimme bril bij wondverzorging

Twee weten meer dan één. Maar, het kan behoorlijk druk zijn als er ineens meerdere mensen aan je bed staan om je zorg te verlenen, zeker bij je thuis. Toch is het goed als er andere zorgverleners meekijken bij het bieden van (thuis)zorg. Een slimme bril maakt dit mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een specialist meekijken vanuit zijn praktijk.

Voor wie is het?

Alle professionele zorgverleners, met name thuiszorgverleners.

Hoe werkt het?

De zorgverlener die bij je thuis komt, zet een slimme bril op. Hij of zij maakt verbinding met een andere zorgverlener die ergens anders zit. Het ziet er misschien wat gek uit. Maar de zorgverlener bij je thuis heeft zijn of haar handen vrij, terwijl een tweede zorgverlener op afstand live kan meekijken. Die kan bijvoorbeeld mee bepalen hoe je wond eruitziet. Er komt dus maar één zorgverlener bij jou thuis en dat is wel zo rustig.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van slimme brillen. Onder andere:
•    Genzõ Vuzix Smart Glasses 
•    Gemvision

Vergoeding

De slimme bril wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. 

Voor de professional

Je kunt de Smart Glass inzetten voor wondverzorging thuis, maar ook voor gedragsproblematiek in verpleeghuizen. Bekijk dit filmpje of dit filmpje voor de mogelijkheden.
Nog een voordeel: de zorgverlener op afstand kan gelijktijdig de administratie doen. Dit bespaart jou als zorgprofessional veel tijd. Zo kun je meer mensen op een dag behandelen.