Overslaan en naar de inhoud gaan

Live meekijken met de slimme bril

Ondersteuning van zorgverlener

verpleegkundige heeft smartglass opverpleegkundige draagt slimme bril bij wondverzorgingverpleegkundige draagt slimme bril bij wondverzorging

Twee weten meer dan één. Maar, het kan behoorlijk druk zijn als er ineens meerdere mensen aan je bed staan om zorg te verlenen. Toch is het goed als er andere zorgverleners meekijken bij het bieden van zorg, thuis of ergens anders. Een slimme bril maakt het mogelijk dit op afstand te doen. Zo kan bijvoorbeeld een specialist meekijken vanuit zijn praktijk.

Voor wie is het?

Alle professionele zorgverleners, met name thuiszorgverleners en wondzorgspecialisten.

Hoe werkt het?

De zorgverlener die bij je langs komt, zet een slimme bril op. Hij of zij maakt verbinding met een andere zorgverlener die ergens anders zit. Het ziet er misschien wat gek uit. Maar de zorgverlener die bij jou is heeft zijn of haar handen vrij, terwijl een tweede zorgverlener op afstand live kan meekijken. Die kan bijvoorbeeld mee bepalen hoe je wond eruitziet. Voor de wondzorgspecialist is dat handig, die kan dan meteen een rapportage maken of medicatie bestellen. En voor jou is dat lekker rustig, als er maar één zorgverlener langs komt. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van slimme brillen. Onder andere:
•    Genzõ Vuzix Smart Glasses 
•    Gemvision Smartglass 

Vergoeding

De slimme bril wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. 

Voor de professional

Je kunt de Smart Glass inzetten voor (ambulante) wondverzorging, maar ook voor dubbele medicatiecontrole of bijvoorbeeld gedragsproblematiek in verpleeghuizen. Bekijk dit filmpje of dit filmpje voor de mogelijkheden. Nog een voordeel: de zorgverlener op afstand kan gelijktijdig de administratie doen. Dit bespaart jou als zorgprofessional veel tijd. Zo kun je meer mensen op een dag behandelen.

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.