Logopedie vanuit je eigen woonkamer

Online logopedie

meisje achter laptop volgt logopedie programmavader en kind achter een laptop

Met de kinderen naar de logopediepraktijk gaan kost veel tijd en moeite, terwijl het nu ook comfortabel vanuit huis of school kan. Logopedie wordt zo veel flexibeler qua tijd en plaats. Veel kinderen vinden het leuk om te werken met een computer, helemaal als de oefeningen in de vorm van games zijn. Met online logopedie verlicht je de agenda aanzienlijk. Ook voor ouderen die logopedie nodig hebben, is het handig en tijdbesparend.

Voor wie?

Voor iedereen die logopedie nodig heeft. Er is een versie beschikbaar voor kinderen inclusief games en huiswerkmodules en een versie voor volwassenen.

Hoe werkt het?

Met een persoonlijke inlogcode log je in op het online programma. Via een video-/audio-verbinding ontmoet je de logopedist. Je ziet en hoort elkaar via het beeldscherm. Kinderen werken samen met hun logopedist twintig minuten lang via een reeks games aan hun taalontwikkeling. Ze krijgen daarna een online huiswerkmodule mee. Het huiswerk bestaat uit op maat gemaakte oefeningen. Online logopedie voor volwassen werkt niet met games, maar gaat hetzelfde als in de praktijk. Nu praat je alleen via een beeldscherm met elkaar. Vanachter je computer doe je allerlei oefeningen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Online logopedie is te vinden via de website van TinyEYE.

Vergoeding

Alle zorgverzekeraars hebben online logopedie ingekocht. Online logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Volwassenen moeten rekening houden met het eigen risico.

Voor de professional

TinyEYE werkt met professionele logopedisten volgens de laatste standaarden.