Makkelijker de trap op

Tussentreden

Vrouw gaat met easysteppers makkelijke de trap opVrouw gaat met easysteppers makkelijk de trap op

Heb je problemen met traplopen omdat je minder mobiel bent? Met tussentreden halveer je het hoogteverschil per trede. Hierdoor heb je minder spierkracht nodig en worden je gewrichten minder belast. De tussentreden maken het mogelijk om je veilig en met minder inspanning door het huis te verplaatsen. Daarbij geven de tussentreden je de mogelijkheid om je spieren te blijven trainen met traplopen, waardoor een verdere achteruitgang van je mobiliteit wordt geremd.

Voor wie?

Tussentreden zijn bij uitstek geschikt voor mensen met lichte mobiliteitsbeperkingen, voor wie traplopen een probleem is. Bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom, artrose, reuma, spierziekten, HMS/EDS, hart- en/of longproblemen, obesitas, klompvoet of dwerggroei. De tussentreden zijn een ideale oplossing voor als je nog niet toe bent aan een traplift.

Hoe werkt het?

Door het plaatsen van tussentreden loop je de trap makkelijker op en af, omdat je steeds maar halve stappen hoeft te zetten in plaats van hele.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

De tussentreden worden op maat gemaakt en kunnen op alle soorten trappen worden gemonteerd, ook op portiektrappen en buitentrappen. Een aanbieder van tussentreden is Enocent.

Vergoeding

De tussentreden kunnen worden vergoed vanuit de WMO. Neem hiervoor contact op met het WMO-loket van jouw gemeente.