Medido de slimme medicijndispenser

Nooit meer je medicijnen vergeten

vrouw in haar keuken haalt zakje medcijnen uit medicijndispenser

Foto's: Tonny Presser en Medido

Een slimme medicijndispenser zoals de Medido helpt je herinneren om je medicijnen te slikken en geeft direct de juiste medicijnen uit. De medicijndispenser registreert wanneer de medicijnen zijn gepakt en deelt deze informatie met de thuiszorg. Zo kun je zelfstandig op het juiste moment je medicijnen slikken, zonder dat daar steeds iemand voor langs hoeft te komen.

Voor wie is de slimme medicijndispenser Medido?

Voor mensen die meerdere medicijnen gebruiken op verschillende momenten en hier zelf geen overzicht (meer) van kunnen houden. Bijvoorbeeld mensen met (beginnende) dementie of andere geheugenproblemen.

Hoe werkt de slimme medicijndispenser Medido?

De thuiszorg, je mantelzorger of jijzelf vult de slimme medicijndispenser (medido) met de medicijnrol die je van de apotheek ontvangt. Zodra je de medicijnen in moet nemen, geeft de medido een geluid af. Een zakje glijdt uit de medido met de medicatie die je op dat moment moet innemen. Als je de medicijnen pakt, bevestig je dit met op een knop te drukken. Mocht je de knop niet indrukken, dan gaat er een bericht naar de zorgverlener of de thuiszorg. Die komt dan kijken of er iets aan de hand is.

Je kunt de medido overal mee naar toe nemen, want deze is mobiel verbonden met de thuiszorgorganisatie. Er is dus geen internetaansluiting nodig. Je kunt ook de medicatie van te voren uit de dispenser nemen om bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan.

Hieronder zie je een filmpje over het gebruik van de medicijndispenser: 

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De leverancier van de slimme medicijndispenser Medido is Innospense. De Medido is verkrijgbaar via je thuiszorgorganisatie. Vraag hen naar de mogelijkheden en of ze hem voor je kunnen aanvragen. Of neem contact op met Medido via info@medido.com.

Vergoeding

Na een specifieke indicatie wordt de Medido vergoed door de zorgverzekeraar aan de thuiszorgorganisatie. De thuiszorgorganisatie brengt dan geen kosten in rekening. 

Voor de professional

Als een cliënt de medicijndispenser wil gaan gebruiken, kan jij hem/haar helpen er een aan te vragen. Je kunt contact opnemen met de thuiszorgorganisatie en bij vragen eventueel de Medido-helpdesk bellen. 

Heb je specifieke vragen over of ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met de medido? Deze organisaties maken er al gebruik van en staan open voor kennisdeling: 

Gerelateerde oplossingen

Twee handen houden smart phone vast waarop de Service Apotheek-app te zien is

Apotheek app geeft medicatieoverzicht

Persoonlijk medicatiedossier altijd bij de hand
Educatie & Informatie
man met medapp medicijnen herinnering app op smartphone

Vergeet je medicijnen niet meer met medicijnen app

Medicijnwekkers voor je smartphone
Preventie & Veiligheid