Met deze wielen kom je verder

Hippe en handige scootmobielen

Een jongere vrouw rijdt in een scootmobiel op de weg

 

Foto:  Jorrit Lousberg

Denk je aan een scootmobiel, dan denk je misschien aan een groot, lomp voertuig met een mandje voorop. Maar er zijn veel meer modellen: van hippe, opvouwbare voertuigjes die meegaan in de kofferbak, tot elektrische rolstoelen die zonder problemen over een bospad rollen. Modellen waarin je gezien wil worden en je je makkelijk kunt verplaatsen.

Voor wie?

Voor mensen die slecht ter been zijn.

Hoe werkt het?

Ieder voertuig heeft zijn eigen voordelen. Er zijn stoere, wendbare scootmobielen of opvouwbare modellen die in een kofferbak passen. Er zijn elektrische mini scootmobielen of een driewieler zoals de Easy Go. Deze lijkt op een skelter. En 2KERR heeft een compacte, robuuste elektrische rolstoel die wat wegheeft van een Segway. Daarmee kun je over ruig terrein rijden. Dit zijn zo een paar voorbeelden van alternatieve scootmobielen. Maak altijd eerst een proefrit om te testen of het voertuig voor jou geschikt is en aan je wensen voldoet. Kijk op de website van de aanbieders voor het boeken van een proefrit of meer informatie over de verschillende typen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

  • Kijk voor de wendbare scootmobiel op Scoozy
  • Kijk voor een opvouwbare scootmobiel op Atto /M’bility
  • Kijk voor een elektrische mini scootmobiel of driewieler op EV Rider Stand-N-Ride
  • Kijk voor een driewieler op Easy Go
  • Kijk voor de compacte, robuuste elektrische rolstoel op 2KERR

Vergoeding

Een scootmobiel wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de wet Wmo. Vraag dat na bij (het Wmo-loket van) je eigen gemeente.