Met één ‘plop’ je pil in handen

Hulpmiddel voor het uitdrukken van pillen

Pill Popper drukt een pil uit medicijnverpakking

Heb je er moeite mee om een pil uit een verpakking te halen en in een medicijndoosje te doen? Veel oudere mensen en reumapatiënten vinden dat lastig. Er is nu een handig apparaatje die dit voor je doet. Deze ‘pillenpopper’ is gemakkelijk in gebruik, bespaart je tijd en kan ook de medicijnen via een doorzichtige buis zo in je bewaardoos doen. Wel zo hygiënisch.

Voor wie?

De Pill Popper is geschikt als je minder kracht hebt in je vingers, bijvoorbeeld door reuma, artrose, ouderdom of een lichamelijke beperking. 

Hoe werkt het?

De Pill Popper heeft een gemakkelijke handgreep. Je hoeft deze maar zacht in te knijpen om de pil uit de verpakking te drukken, daar is weinig kracht voor nodig. Het uitdrukken van de pillen gebeurt via een zacht kussentje. Dat verkleint de kans op het beschadigen of breken van de pillen. Plaats het eindstuk van de afkoppelbare transparante buis onder het medicijndoosje en verdeel zo makkelijk de pillen over de verschillende vakjes. De Pill Popper is zowel voor kleine als grote pillen geschikt. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken en kan in de vaatwasmachine.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De Pill Popper van Schine is te verkrijgen bij hulpmiddelenwinkels, bijvoorbeeld Hulpmiddelenwereld.
 

Gerelateerde oplossingen

man met medapp medicijnen herinnering app op smartphone

App als herinnering om medicijnen in te nemen

Medicijnwekkers voor je smartphone
Preventie & Veiligheid
Man met pijn in handen opent een blik met een ergonomische blikopener

Openers voor als je pijn in je handen hebt

Zonder pijn in je handen iets open maken
Behandeling & Verzorging