Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele echo voor snelle diagnose

Mobiele echo maken met smartphone of tablet

Een zwangere vrouw ligt op de behandeltafel en er wordt een echo gemaakt op een tablet

Foto: Philips

Echografie is voor veel zorgprofessionals een onmisbaar diagnose-instrument, maar vaak is er dure of zware apparatuur nodig. Er is nu ook een apparaat waarmee je mobiel echo’s kunt maken met een smartphone of tablet. Zo is echografie op veel meer plaatsen inzetbaar. Niet alleen handig voor de verloskundige, maar ook voor de spoedhulpverlener of sportarts.

Voor wie is de mobiele echo?

Professionals die vaak met echografie werken, zoals verloskundigen, eerstelijns artsen, cardiologen, ambulancemedewerkers en medische begeleiders in de sport.

Hoe werkt de mobiele echo?

Lumify is zo’n draagbaar echografie apparaat. Met Lumify sluit je de transducer (de ‘scanner’) direct aan op een smartphone of een tablet, waarop de echo in hoge resolutie is te zien. Door de koppeling met de smartphone of tablet ben je met Lumify ook meteen verbonden met een samenwerkingsplatform. Je kunt direct gegevens uitwisselen met je collega-professionals.

Als eerstelijns arts kun je er snel diagnoses mee stellen. Als cardioloog kun je er op zaal een hartecho mee maken. Als verloskundige kun je de zwangerschapsecho thuis maken. Als spoedhulpverlener kun je er ter plaatse mee controleren op inwendig letsel of de werking van een orgaan. Het apparaat biedt niet de volledige functionaliteit van de vaste apparatuur in de echokamer, maar dat is niet in alle gevallen nodig of mogelijk. Het draagbare apparaat kan een handige en tijdbesparende aanvulling zijn op de vaste apparatuur.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Voor meer informatie over Lumify, ga naar de website van Philips Healthcare. Het gebruik ervan is op abonnementsbasis.

Disclaimer:

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.

Gerelateerde oplossingen

Zwangere vrouw op de bank met band om die hartslag baby monitort

Thuismonitoring zwangerschap

Bij risicozwangerschap zelf de hartslag van je baby meten
Monitoring & Controle
Maple bekkenbodem fysio hulpmiddelen

Hulp voor bekkenbodemfysio

Doelgerichte behandeling bij incontinentie
Behandeling & Verzorging
Slimme pleister op iemands borst en een hand houdt telefoon met bijbehorende app vast

Slimme pleister met sensoren

Vitale functies meten op afstand
Monitoring & Controle
Een man draagt een Qardio ECG-monitor rondom zijn borst, kijkt op zijn smartphone om zelf een hartfilmpje te maken.

Zelf hartfilmpje (ECG) maken

ECG apparaat voor thuis
Monitoring & Controle