Online in je medische dossier kijken

Patiëntenportalen

Terug naar de resultaten
Vingers die op een toetsenbord typen.

Foto: Andrew Writer (Flickr)

Ben je patiënt bij een ziekenhuis? Dan krijg je bij elk ziekenhuisbezoek vaak veel informatie. Soms is dat informatie die emoties in je losmaakt. Of je hebt veel aan je hoofd en dan komt dit er bovenop. Dan kan het zijn dat je vergeet wat er is gezegd. Daarom is het fijn dat steeds meer ziekenhuizen een patiëntenportaal hebben. Dat is een beveiligde website waarop je medische gegevens staan. Je kunt met DigiD inloggen om de gegevens te zien. Denk bijvoorbeeld aan uitslagen van onderzoeken en aan de berichten die je zorgverleners met elkaar wisselen. Heel overzichtelijk en fijn om terug te kunnen lezen.

Voor wie?

Voor elke patiënt van een ziekenhuis.

Hoe werkt het?

Als je ziekenhuis een patiëntenportaal heeft, ga je naar de website van je ziekenhuis en log je in met je DigiD. Op het portaal kun je gegevens inkijken, vragen aan de arts stellen en online afspraken maken. Afhankelijk van het portaal zijn er ook aanvullende mogelijkheden, zoals je laboratoriumgegevens inkijken.

Neem bijvoorbeeld het Patiëntenportaal van HMC. Als je patiënt bent bij HMC kun je toegang krijgen tot het patiëntenportaal Mijn HMC. Je kunt hier online een afspraak maken of vragenlijsten invullen die je van je arts hebt gekregen. Je kunt ook uitslagen van metingen die je thuis doet in het patiëntenportaal bijhouden. De veiligste manier om in te loggen is met je DigiD.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Elk ziekenhuis kan een eigen patiëntenportaal hebben of opzetten. Bezoek de site van je ziekenhuis en kijk of het al een patiëntenportaal heeft.

Voor de professional

Vraag bij de ICT-afdeling van het ziekenhuis waar je werkt na of jullie ziekenhuis met een patiëntenportaal werkt. De mensen van de ICT-afdeling kunnen je uitleggen hoe je er gebruik van kunt maken.

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met zorgverlener

Beeldbellen in de zorg

Zorg op afstand
Communicatie medisch
jonge vrouw zit achter haar laptop met kopje thee

Baas over je eigen dossier

Persoonlijke gezondheidsomgeving
Communicatie medisch