Online logopedie

Logopedie vanuit huis

moeder en kind volgen online logopedie op laptopmeisje achter laptop volgt online logopedie programma

Online logopedie bespaart je de tijd en moeite om naar de logopediepraktijk te gaan. Met online logopedie krijg je via de computer dezelfde therapie als anders, maar dan comfortabel vanuit huis. Naast de flexibiliteit in tijd en plaats is online logopedie ook leuk: beeldbellen met de logopedist wordt afgewisseld met oefeningen in de vorm van games.

Voor wie is online logopedie?

Voor iedereen die logopedie nodig heeft. Er is een versie beschikbaar voor kinderen inclusief games en huiswerkmodules en een versie voor volwassenen. Ook is er online logopedie speciaal voor mensen met afasie.

Hoe werkt online logopedie?

Er zijn verschillende aanbieders van online logopedie. Bijvoorbeeld TinyEYE, dat met name gericht is op kinderen. Met een persoonlijke inlogcode log je in op het online programma. Via een video-/audio-verbinding ontmoet je de logopedist. Je ziet en hoort elkaar via het beeldscherm. Kinderen werken samen met hun logopedist twintig minuten lang via een reeks games aan hun taalontwikkeling. Ze krijgen daarna een online huiswerkmodule mee. Het huiswerk bestaat uit op maat gemaakte oefeningen. Online logopedie voor volwassen werkt niet met games, maar gaat hetzelfde als in de praktijk. Nu praat je alleen via een beeldscherm met elkaar. Vanachter je computer doe je allerlei oefeningen.

Online logopedie speciaal voor mensen met afasie werkt hetzelfde: via een webportaal heb je contact met de logopedist en maak je oefeningen. Omdat de logopedist de resultaten van het huiswerk direct in kan zien, kan elke sessie precies worden aangepast op je voortgang. Dat scheelt tijd voor zowel de cliënt als de logopedist. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Online logopedie is te vinden via de website van TinyEYE.

Online logopedie voor afasie vind je via afasietherapie.nl

Vergoeding

Alle zorgverzekeraars hebben online logopedie ingekocht. Online logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Volwassenen moeten rekening houden met het eigen risico.