Overslaan en naar de inhoud gaan

Openers voor als je pijn in je handen hebt

Pillenuitdrukkers en andere hulpmiddelen

Man met pijn in handen opent een blik met een ergonomische blikopener

Foto: Able2

Mensen met reuma hebben vaak pijn in hun handen. Ook als je artrose hebt, kun je last krijgen van pijn, stijfheid, of krachtverlies. Een fles, een blik of een kraan openen kan dan een hele opgave zijn. Of je pillen uit een strip drukken. Toch wil je zulke alledaagse dingen het liefst zelf kunnen blijven doen. Dan zijn er handige hulpmiddelen die het je gemakkelijker maken.

Voor wie zijn de openers?

Voor mensen die pijn in hun handen hebben, bijvoorbeeld wegens reuma, stijve spieren of gewrichtspijn, moeite hebben om zelf dingen te openen.

Hoe werken de openers?

Als je pijn in je handen hebt bestaan er verschillende hulpmiddelen voor verschillende handelingen. De hulpstukken zijn allemaal simpel, maar kunnen een wereld van verschil maken. Zo zijn er (automatische) blikopenersraamopeners, openers voor schroefdeksels, kraanopeners en deuropeners. Als je op internet zoekt naar 'ergonomische openers' kom je allerlei mogelijkheden tegen. 

Ook zijn er handige toepassingen om pillen uit de verpakking te halen. De Pill Popper heeft een gemakkelijke handgreep. Je hoeft deze maar zacht in te knijpen om de pil uit de verpakking te drukken, daar is weinig kracht voor nodig. Het uitdrukken van de pillen gebeurt via een zacht kussentje. Dat verkleint de kans op het beschadigen of breken van de pillen. Plaats het eindstuk van de afkoppelbare transparante buis onder het medicijndoosje en verdeel zo makkelijk de pillen over de verschillende vakjes. De Pill Popper is zowel voor kleine als grote pillen geschikt. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken en kan in de vaatwasmachine.

Hieronder zie je een video over de automatische blikopener.

Voor meer over hulpmiddelen bij reuma, kijk eens op de website van Reuma Nederland.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Je kunt de openers vinden in vrijwel elke hulpmiddelenwinkel. Ook zijn er allerlei webwinkels die ergonomische openers voor reuma verkopen. Je kunt alle aanbieders zelf het beste vergelijken via Google.

De Pill Popper van Schine is te verkrijgen bij hulpmiddelenwinkels, bijvoorbeeld Hulpmiddelenwereld.

Voor meer suggesties van hulpmiddelen in huis kijk op de website van Reuma Nederland.

Vergoeding

De openers worden niet vergoed.

Gerelateerde oplossingen

Vrouw doet met afstandbediening raam open

Geen moeite met elektrische raamopener

Automatische raamopener
Preventie & Veiligheid
reumapen met boodschappenlijstje op tafel

Zelf je boodschappenlijstje schrijven

Schrijfoplossingen bij reuma
Spel & Beweging
man trekt elastische knie brace aan

Reuma apps

Grip op je reuma met behulp van apps
Monitoring & Controle