Opvouwbare scootmobiel

Met deze wielen kom je verder

Een jongere vrouw rijdt in een scootmobiel op de weg

 

Foto:  Jorrit Lousberg

Denk je aan een scootmobiel, dan denk je misschien aan een groot, lomp voertuig met een mandje voorop. Maar er zijn veel meer modellen: van hippe, opvouwbare voertuigjes die meegaan in de kofferbak, tot elektrische rolstoelen die zonder problemen over een bospad rollen. Modellen waarin je gezien wil worden en je je makkelijk kunt verplaatsen.

Voor wie is een opvouwbare scootmobiel?

Voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden gebruik moet maken van een scootmobiel, maar die er op wel op uit willen.

Hoe werkt een opvouwbare scootmobiel?

Ieder voertuig heeft zijn eigen voordelen. Er zijn stoere, wendbare scootmobielen of opvouwbare modellen die in een kofferbak passen. Met zo’n handige opvouwbare scootmobiel kunt u gerust een dagje weg met de auto, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw mobiliteit bij aankomst. Deze scootmobiels zijn vaak zeer compact. Wanneer ze opgevouwd zijn is hun formaat vergelijkbaar met dat van een standaard rolkoffer en past dus in vrijwel elke kofferbak. Met de Atto opbouwbare scootmobiel kunt u tot wel 15 KM rijden. Het volledig opladen van de scootmobiel duurt zo’n 4 uur.

 Ook zijn er elektrische mini scootmobielen of een driewieler zoals de Easy Go. Deze lijkt op een skelter. En 2KERR heeft een compacte, robuuste elektrische rolstoel die wat wegheeft van een Segway. Daarmee kun je over ruig terrein rijden, wat dan weer handig is als u graag een boswandeling maakt.

Deze voorbeelden bewijzen dat het feit dat u minder goed ter been bent niet hoeft te betekenen dat u thuis moet blijven.

 Maak altijd eerst een proefrit om te testen of het voertuig voor jou geschikt is en aan je wensen voldoet. Kijk op de website van de aanbieders voor het boeken van een proefrit of meer informatie over de verschillende typen.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

  • Kijk voor de wendbare scootmobiel op Scoozy
  • Kijk voor een opvouwbare scootmobiel op Atto /M’bility
  • Kijk voor een elektrische mini scootmobiel of driewieler op EV Rider Stand-N-Ride
  • Kijk voor een driewieler op Easy Go
  • Kijk voor de compacte, robuuste elektrische rolstoel op 2KERR

Vergoeding

Een scootmobiel wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de wet Wmo. Vraag dat na bij (het Wmo-loket van) je eigen gemeente.