Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvouwbare scootmobiel

Met deze wielen kom je verder

Een jongere vrouw rijdt in een scootmobiel op de weg

Scoozy. Beeld: Jorrit Lousberg

Scootmobielen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van hippe, opvouwbare voertuigjes die meegaan in de kofferbak, tot zeer wendbare voor in en om het huis. Zo blijf je mobiel als je slecht ter been bent en kun je nog altijd zelfstandig op stap.

Voor wie is een opvouwbare scootmobiel?

Voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden gebruik moet maken van een scootmobiel.

Hoe werkt een opvouwbare scootmobiel?

Er zijn verschillende modellen van opvouwbare scootmobielen. De Atto kan je in elkaar klappen tot het formaat van een compacte rolkoffer. Handig voor als je (nog) kunt reizen met het openbaar vervoer.

Een voorbeeld van een zeer wendbare rolstoel is de 2KERR. Deze compacte elektrische rolstoel heeft twee wielen en een balanstechniek die is gebaseerd op die van de elektrische step Sedgway. Daardoor is deze rolstoel zeer wendbaar. Handig bijvoorbeeld in een klein huis, maar ook in de openbare ruimte. Ook de Scoozy is zeer wendbaar en is zelfs met één hand te besturen.

Wie juist een zeer stabiel voertuig wil kan ook kiezen voor de Easy Go. Deze driewieler is een soort kruising van een scootmobiel en een elektrische fiets. Met een paar handelingen verandert het voertuig in een elektrische fiets.

Bekijk deze video over het gebruik van de Atto:

 

Tip: Kijk ook eens naar de "rolstoel en rollator in een".

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

  • Kijk voor de wendbare scootmobiel op Scoozy
  • Kijk voor een opvouwbare scootmobiel op Atto /M’bility
  • Kijk voor een elektrische mini scootmobiel of driewieler op EV Rider Stand-N-Ride
  • Kijk voor een driewieler op Easy Go
  • Kijk voor de compacte, robuuste elektrische rolstoel op 2KERR

Vergoeding

Een scootmobiel wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de wet Wmo. Vraag dat na bij (het Wmo-loket van) je eigen gemeente.

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.