Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkinson website

De Parkinson coach als hulpmiddel

Oudere man kijkt op laptop

Foto: Beth Macdonald via Unsplash

Als je Parkinson krijgt verandert je hele wereld. SanaCoach Parkinson is dan een fijn hulpmiddel bij Parkinson. De website helpt je om overzicht te houden en grip te krijgen op de ziekte. Het is een site voor ‘zelfmanagement’, je kunt er van alles mee regelen. Je wordt betrokken bij je eigen behandeling en vind er allerlei informatie. Daardoor kunnen de resultaten van je behandeling verbeteren.

Voor wie is de Parkinson website?

Voor mensen met de ziekte van Parkinson. 

Hoe werkt de website als hulpmiddel bij Parkinson?

Parkinson heeft uiteenlopende symptomen en ze zijn voor niemand hetzelfde. Die symptomen kunnen ook veranderen. Daarnaast krijg je te maken met verschillende zorgverleners die veel informatie met je willen delen.  Daarom is het belangrijk om overzicht te houden. SanaCoach Parkinson heeft een aantal functies. De belangrijkste zijn: kenniskuren, sessies, het zorgplan en reminders. Bij ‘kenniskuren’ kun je informatie, tips en persoonlijke adviezen vinden. Bij ‘sessies’ kun je je spreekuurcontact voorbereiden. Na het spreekuur voert de zorgverlener de resultaten in op het ‘zorgplan’. Daar vind je dus wat er is besproken en wat de plannen voor de toekomst zijn. Daarnaast zijn er nog ‘reminders’. Deze herinneren je aan belangrijke afspraken of het innemen van medicatie. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieder

Voor meer informatie over Mijnparkinsoncoach kijk op de website van Sananet

Voor de professional

SanaCoach Parkinson is onderdeel van het platform SananetOnline, dat een monitor aanbiedt voor zorgverleners. Als zorgprofessional kun je van daaruit de patiënt monitoren, begeleiden en informeren. De patiënt ziet de Parkinson coach website; de zorgverlener ziet de monitor, waarin alle gegevens van de patiënt staan. Interessant is ook dat de monitor een vlaggetje laat zien als er risico’s worden gesignaleerd bij patiënten. De patiënt met de meeste of hoogste risico’s verschijnt bovenaan de lijst. Zo kan een zorgverlener snel contact opnemen en vroeg ingrijpen.