Overslaan en naar de inhoud gaan

PC hulp voor ouderen

Hulp bij computer, mobiel of tablet

Oudere vrouw krijgt PC hulp van oudere heer.welkom online screenshot

Foto: SeniorWeb

Soms kunnen ouderen, en anderen, wel wat PC hulp gebruiken, of hulp bij het gebruik van hun mobieltje. SeniorWeb en Welkom Online bieden praktische hulp, informatie en cursussen om je digitale vaardigheden (verder) te ontwikkelen. Bijvoorbeeld als je wilt Whatsappen, Windows gebruiken, foto’s bewerken, of veilig internetten. De vereniging biedt allerlei mogelijkheden om ‘de digitale wereld begrijpelijk te maken’.

Voor wie is de PC hulp?

Voor iedereen die computerhulp kan gebruiken en digitaal vaardiger wil worden. Voor iedereen die beter om wil kunnen gaan met een mobiel of tablet.

Hoe werkt de PC hulp?

SeniorWeb heeft een website met veel praktische informatie. Als je lid wordt van de vereniging, dan bieden ze: online cursussen (ca. 25) met stap-voor-stapuitleg en instructievideo’s, persoonlijke computerhulp (helpdesk ‘PC hulp’) door vrijwilligers via internet, de telefoon of aan huis. Bij ‘Leren aan huis’ komt een vrijwilliger bij je thuis langs om je te helpen omgaan met smartphone, tablet of computer. Ze geven ook computercursussen in de buurt, bijvoorbeeld over tablets, Facebook, Windows, online veiligheid, foto’s bewerken, of ordenen op je computer. Verder krijg je 4 keer per jaar een tijdschrift en korting op computerboeken en accessoires.

Welkom Online van het Ouderenfonds heeft een soortgelijke website. Hier is laagdrempelig cursusaanbod te vinden, met lesprogramma's voor je actieve leven, je dagelijkse leven, je gezonde leven en je sociale leven. Als mensen vragen hebben kunnen ze ook bij de telefonische hulplijn van Welkom Online terecht. 

Klik & Tik biedt oefenmateriaal en ondersteuning aan voor algemene digitale vaardigheden. Je leert de basis, zoals hoe een muis werkt, internet start, inloggen, geluid aanpassen, en meer. Ook in talen Arabisch en Tigrinya.

Bellen

Als je liever wil bellen, kan dat ook. De vrijwilligers bij de DigiHulplijn beantwoorden al je digi-vragen. Bel gratis naar: 0800-1508. 

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De website van SeniorWeb is gratis te raadplegen voor praktische informatie. Om persoonlijke PC hulp te ontvangen en cursussen te volgen, moet je lid worden.

Als je vrijwilliger wilt worden bij SeniorWeb om mensen te helpen met hun computervragen, meld je dan aan.

Welkom Online wordt aangeboden door het Ouderenfonds. Start direct met een lesprogramma op de homepage. Je krijgt een aantal vragen, maar je kan ook beginnen zonder de vragen te beantwoorden.

Kijk op Klik & Tik voor oefeningen in digitale vaardigheden.

De Digihulplijn is gratis bereikbaar, bel 0800-1508.

 

 

Gerelateerde oplossingen

Blije oudere dame gebruikt een eenvoudige computer van de Compaan

Makkelijke tablet voor ouderen

Foto's ontvangen en beeldbellen met smartphone of tablet voor senioren
Sociaal contact
Oudere vrouw praat met virtuele assistent Anne op beeldscherm.

Virtuele assistent

Virtuele assistente helpt je zelfstandig zijn
Preventie & Veiligheid
Zorgmedewerker zit achter haar computerscherm

Digitale vaardigheden in de zorg verbeteren

Online lessen over digitaal werken in de zorg
Educatie & Informatie
vrouw met down syndroom achter laptop

Beperkt toegang tot internet

Internet zonder afleiding
Sociaal contact