Overslaan en naar de inhoud gaan

Pollenkaart en pollen apps

Welke pollen zijn nu in de lucht

Pollen in de lucht van een boom

Beeld: Darleen2902 (Flickr)

Homepage Pollennieuws.nl die laat zien welke pollen nu in de lucht zijn

Pollennieuws

screenshot van Pollennieuws hooikoorts app met pollenkaart

Pollennieuws

Op een pollenkaart zie je hoeveel en welke pollen in de lucht zijn. Er zijn verschillende websites en apps waar je dit per dag kunt zien. Vaak vind je er ook informatie over het soort pollen en tips hoe je zo min mogelijk hooikoortsklachten krijgt. In de apps kun je ook een persoonlijk hooikoortsdagboek bijhouden. Per dag schrijf je op welke klachten je ervaart.

Informatie voor zorggebruikers

Met een pollenkaart als app weet je altijd welke pollen nu in de lucht zijn. Dan kun je er je medicatie, je planning en de keuze van je activiteiten erop afstemmen. Zo heb je niet onnodig last van je hooikoorts. Daarnaast kun je klachten ermee voorkomen.

Er zijn verschillende websites die je kunnen laten zien hoeveel pollen er in de lucht zijn op een pollenkaart. Voorbeelden zijn Pollennieuws.nl en Hooikoortsradar.nl. Ook op Buienradar vind je dagelijks informatie over welke pollen in de lucht zweven in jouw omgeving. Op de websites staat een pollenkalender: wanneer worden welke pollen in de lucht verwacht? Ook is er een pollenkaart van Nederland met in kleuren aangegeven waar vandaag veel pollen worden verwacht. En er is een 5-daagse pollen/hooikoorts-verwachting zodat je je kunt voorbereiden.

Hooikoortsklachten bijhouden

Voorbeelden van apps met een hooikoortsdagboek zijn Pollennieuws en de Hooikoorts en pollen app. Overleg het gebruik van een hooikoortsdagboek altijd met je huisarts of allergoloog. Dit is belangrijk voor het stellen van een goede diagnose en om de medicatie te bepalen.

Vergoeding

De Pollennieuws-app wordt niet vergoed door verzekeraars.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een app met pollenkaart? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Patiënten die last hebben van hooikoorts, kunnen met deze middelen hun klachten minimaliseren. Ook helpt het bijhouden van een klachtenboekje jou bij het stellen van de juiste diagnose. 

Meer oplossingen voor