Robot brengt je bloed naar het lab

Bloedrobot helpt in het ziekenhuis

Een verpleegkundige doet een bloedmonster in de robot Relay.Een verpleegkundige doet een box met bloedmonsters in de Relay robot

Foto's: Louis Meulstee

Als verpleegkundige ben je veel tijd kwijt aan het wegbrengen van medicijnen, bloedmonsters en verband. Er is nu een robot die dat werk kan overnemen zodat je meer tijd over houdt voor patiënten. Ook zorgt hij ervoor dat belangrijke bloeduitslagen eerder bekend zijn.

Voor wie?

De bloedrobot is geschikt voor gebruik in ziekenhuis en verpleeghuis.

Hoe werkt het?

Relay is een robot die zelfstandig bloedmonsters naar een lab of medicijnen naar een afdeling voor je kan brengen. Je bedient het apparaat eenvoudig door een opdracht in te voeren. De robot gaat dan voor je op pad. Door sensoren in het plafond weet hij de weg en is zo geprogrammeerd dat hij nergens tegenop kan botsen. Ook kan hij deuren openen en liften gebruiken. Als hij op de plaats van bestemming komt, geeft hij het gevraagde af en keert hij weer terug. Je kan hem ook opdrachten geven via een app of je smartphone. De robot heeft het wifinetwerk van je instelling nodig om te werken.

Bekijk in de onderstaande video hoe het Albert Schweitzerziekenhuis de robot gebruikt:

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De robot Relay wordt geleverd door Swisslog (Engelstalige website). Neem contact met hen op om er een te bestellen (evt. aangepast aan je wensen), of een demo te krijgen. 

Voor de professional

Het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gebruikt de robot Relay op proef voor het wegbrengen van bloedmonsters van de dialyseafdeling naar het laboratorium. Neem contact met hen op om hun ervaringen te horen.

Heb je specifieke vragen over of ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met de bloedrobot? Deze organisaties maken er al gebruik van en staan open voor kennisdeling: 

Gerelateerde oplossingen

robot Zora doet oefening voor, twee ouderen op achtergrond doen het na

Een robot die activeert en motiveert

Zorgrobot
Spel & Beweging