Rolstoel en rollator in één

Onbezorgd erop uit

Een oudere vrouw loopt op straat met een rollatorEen oudere vrouw loopt op straat met een rollatorEen verzorger duwt een oudere vrouw in de Rollz Motion als rolstoelEen groep Rollz Motion gebruikers in Het Cobra Museum

Foto's: Rollz

Rollator of rolstoel? Je wil graag zelfstandig op pad gaan en in beweging blijven. Zelf je boodschappen kunnen doen. Maar grotere afstanden zijn misschien wat lastiger. Gelukkig zijn er rollators die je makkelijk kunt ombouwen tot rolstoel. Je bepaalt zelf hoe je hem gebruikt: lopend achter de rollator, of zittend in de rolstoel. Zo kun je er met één hulpmiddel onbezorgd op uit.

Voor wie?

Voor oudere mensen, mensen die door een lichamelijke beperking slecht ter been zijn, mensen met een evenwichtsprobleem.

Hoe werkt het?

Deze rollator zorgt ervoor dat je stabiel, rechtop en comfortabel loopt en is makkelijk om te bouwen tot rolstoel. Je trekt de rugleuning uit, plaatst de voetsteunen en draait de handgrepen om. Klaar om je te laten rijden. De inklapbare rollator past in de achterbak van de auto. 

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Een aanbieder van de rolstoel en rollator ineen is Rollz.

Vergoeding

Een rollator kan via de huisarts worden aangevraagd, maar ook zelfstandig op eigen kosten. De rollator is in Nederland niet meer opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Voor de professional

Voor de zorgprofessional is het belangrijk om af en toe te controleren of de rollator nog naar behoeven werkt. Attendeer de cliënt op eventuele gebreken en adviseer hem of haar om de leverancier te bellen voor reparatie of onderhoud.