Overslaan en naar de inhoud gaan

Rolstoel en rollator in één

Onbezorgd erop uit

Een oudere vrouw loopt op straat met een rollatorEen oudere vrouw loopt op straat met een rollatorEen verzorger duwt een oudere vrouw in de Rollz Motion als rolstoelEen groep Rollz Motion gebruikers in Het Cobra Museum

Foto's: Rollz

Rollator of rolstoel? Je wil graag zelfstandig op pad gaan en in beweging blijven. Zelf je boodschappen kunnen doen. Maar grotere afstanden zijn misschien wat lastiger. Gelukkig zijn er rollators die je makkelijk kunt ombouwen tot rolstoel. Je bepaalt zelf hoe je hem gebruikt: lopend achter de rollator, of zittend in de rolstoel. Zo kun je er met één hulpmiddel onbezorgd op uit.

Voor wie is de rolstoel en rollator in één?

Voor ouderen die een rollator nodig hebben maar nog niet toe zijn aan een permanente rolstoel of scootmobiel, mensen die door een lichamelijke beperking slecht ter been zijn, mensen met een evenwichtsprobleem. De Rollz rolstoel en rollator in één is dankzij het hippe model ook geschikt voor jongeren die een rollator nodig hebben.

Hoe werkt de rolstoel en rollator in één?

Deze rollator zorgt ervoor dat je stabiel, rechtop en comfortabel loopt en is makkelijk om te bouwen tot rolstoel. Je trekt de rugleuning uit, plaatst de voetsteunen en draait de handgrepen om. Klaar om je te laten rijden. De inklapbare rollator past in de achterbak van de auto. De rolstoel en rollator in één wordt aangeboden door Rollz. Ze bieden twee verschillende rollator modellen. De Rollz Flex is een hippe rollator met extra grote tas en de Rollz motion is een rollator en rolstoel in één. 

 

Tip: Kijk ook eens naar de "opvouwbare scootmobiel", die je zo in de auto meeneemt.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Een aanbieder van de rolstoel en rollator ineen is Rollz.

Vergoeding

Een rollator kan via de huisarts worden aangevraagd, maar ook zelfstandig op eigen kosten. De rollator is in Nederland niet meer opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Voor de professional

Voor de zorgprofessional is het belangrijk om af en toe te controleren of de rollator nog naar behoeven werkt. Attendeer de cliënt op eventuele gebreken en adviseer hem of haar om de leverancier te bellen voor reparatie of onderhoud.

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.

Gerelateerde oplossingen

Een jongere vrouw rijdt in een scootmobiel op de weg

Scoozy. Beeld: Jorrit Lousberg

Opvouwbare scootmobiel

Met deze wielen kom je verder
Spel & Beweging
Vrouw gaat met easysteppers makkelijke de trap op

EasySteps. Copyright: Arenda Oomen

Aanpassingen voor de trap

Makkelijker de trap op
Preventie & Veiligheid
Man op loopfiets

Alinker

Stijlvolle loopfiets voor volwassenen

Ondersteuning bij het lopen
Spel & Beweging
man gebruikt drempelhulp stepless lite, een meeneembare oprijplaat voor rolstoel

Oprijplaat van Stepless Lite

Drempelhulp en flexibele drempel

Makkelijk over drempels rijden
Preventie & Veiligheid