Rust en balans door muziek en dans

Hulpmiddelen die geluid of muziek maken

Een meisje ligt met haar hoofd op het Taikofon-kussen en heeft plezier

Foto: Taikofon

Werk je met mensen die door een beperking of dementie minder goed kunnen bewegen? Zoek je naar manieren om bewegen leuker voor hen te maken of om eenzaamheid te doorbreken? Er zijn verschillende hulpmiddelen die je daarbij helpen, zoals een geluidenkussen of ballen die geluid maken als je beweegt. Zo krijgen je cliënten meer rust en balans door muziek en dans. 

Voor wie?

Voor mensen met dementie, autisme, Parkinson, of voor meervoudig gehandicapten, blinden en slechtzienden. 

Hoe werkt het?

De interactieve ballen van Phonotonic  koppel je aan een app op je smartphone of tablet. Zodra je cliënt beweegt, reageren de ballen met een geluid. Je kunt de sensor die in de bal zit ook eruit halen en bijvoorbeeld in de sok van de cliënt stoppen, zodat als de cliënt de voeten beweegt, er geluid uit komt. 

De SoundMoovz werkt met een armband die de cliënt omdoet. De armband heeft via Bluetooth met je smartphone of tablet. Hoe sneller de cliënt zijn of haar hand of pols beweegt, hoe sneller de beat die uit de armband komt. Je kunt wel zeven van deze armbanden met je smartphone of tablet verbinden en je cliënt zo verschillende instrumenten laten “bespelen”. Leuk voor je cliënten om alleen of samen met anderen te doen.

Wil je cliënt liever wegdromen op muziek? Dat kan met het beweegkussen Taikofon. Koppel het kussen via bluetooth aan internet, laat hem of haar erop liggen en van de muziek genieten.

Zonder kussen kan dat met de VSoundbox. Dit apparaat plaats je bij je cliënt in een kast, op tafel, in de rolstoel of op het bed en de omgeving verandert in een speaker. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Gerelateerde oplossingen

Twee handen op hout voor muzikale aanraking

Nieuwe manier van contact maken

Maak muziek door aanraking
Sociaal contact