Samen in de virtuele huiskamer

Alle betrokkenen online verbonden

in de huiskamer van een woongroepScreenshot van ShareCare huiskamer

Voor betrokkenen bij een woongroep of dagvoorziening, is het fijn om goed contact met elkaar te hebben. Of je nu zorggebruiker, familielid, vrijwilliger of zorgverlener bent. Hier zijn speciale online omgevingen voor, waarin je met elkaar op een overzichtelijke manier kunt communiceren. Ook kun je hier om hulp vragen bij het organiseren van leuke activiteiten voor de ouderen.

Voor wie?

De virtuele huiskamer is bedoeld voor zowel de zorgverlener en de vrijwilliger, als de zorggebruiker en zijn naasten. Het is speciaal bedoeld voor woongroepen en dagvoorzieningen waar bewoners verminderde zelfregie hebben. In deze groepen is de betrokkenheid en de inzet van familie erg belangrijk.

Hoe werkt het?

De zorginstelling kan de virtuele huiskamer installeren met de hulp van aanbieder ShareCare. Je kunt dan met elkaar chatten, om hulp vragen en foto’s en filmpjes delen. Er is een agenda voor activiteiten en je kunt een poll maken om te kijken wat iedereen het liefst wil doen. Je kunt voor dringende boodschappen een ‘alert box’ instellen. In de virtuele huiskamer gaat het altijd over het gewone leven en het welzijn op de groep; de activiteiten en de leuke of speciale momenten. Het delen daarvan verhoogt ieders betrokkenheid.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Een aanbieder van de virtuele huiskamer is ShareCare. Kijk op de website www.familieparticipatie.nu voor meer informatie. Hij kan in een licentie per groep afgenomen worden. Informatie is te verkrijgen via helpdesk@sharecare.nl (0800 0200115).

 

Gerelateerde oplossingen

Man draait verlichting in lamp, twee dames zitten aan tafel

Samen voor een ander zorgen

Apps waarmee je de zorg kunt verdelen
Mantelzorg
Verpleegster zit bij patient thuis

Verbinding tussen patiënt en professionals

Samen online
Communicatie medisch