Samen voor een ander zorgen

Apps waarmee je de zorg kunt verdelen

Man draait verlichting in lamp, twee dames zitten aan tafelscreenshot van ShareCare app

Foto: Janus van den Eijnden

Goede onderlinge afspraken zijn belangrijk als je met meerdere mensen voor een familielid zorgt. Of als je samen met anderen mantelzorger bent. Er zijn apps die dat makkelijk maken. Denk dan eens aan een speciale agenda­-app waarmee je alle afspraken en benodigdheden voor je familielid kunt delen met je familieleden. Zo verdeel je samen gemakkelijk de taken.

Voor wie?

Voor mantelzorgers, oftewel de familie en naasten van mensen die zorg of hulp nodig hebben.

Hoe werkt het?

Met een app betrek je de omgeving op een laagdrempelige manier bij de dagelijkse zorg. Veel apps hebben een agenda waarin de afspraken staan en waarin je bezoekjes overzichtelijk kunt plannen. Ook kun je in de meeste apps foto’s en verhalen delen. Dat geeft iedereen een groter gevoel van betrokkenheid. En als de centrale mantelzorger een keer hulp nodig heeft, kan die daar in de app om vragen. Met bijvoorbeeld de app Miessagenda zie je via duidelijke iconen of het geregeld is of niet. De hele familie weet zo wie wat, waar en wanneer gaat doen. En wie vandaag een kopje koffie bij mama gaat drinken.

Daarnaast kun je gevoelige medische informatie met elkaar delen. Ook als je niet meer precies weet wat er nou vorige week bij de arts is gezegd, kun je deze informatie makkelijk in de app terugvinden.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Er zijn verschillende gratis apps en websites om samen afspraken in te maken. Een aantal voorbeelden zijn:

Gerelateerde oplossingen

Vrouw laat de producten zien die bij virtuele thuiszorg horen, de app, de alarmering, het horloge

Veilig thuis voor alleenstaanden

Virtuele Thuiszorg
Preventie & Veiligheid
Een oudere vrouw zit achter een computer. Naast haar zit een jonge vrouw om haar te helpen. Beiden hebben een kop thee in hun ha

Hulp voor en door bekenden en buurtgenoten

Online platforms voor hulp
Sociaal contact
twee mensen hand in hand

Zonder schroom om hulp vragen

Een webapplicatie voor mantelzorgers
Mantelzorg