Overslaan en naar de inhoud gaan

Slim incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal met sensor en app

vrouw houdt incontinentiemateriaal luier clip vastabena nova slim incontinentiemateriaal luier clip

Slim incontinentiemateriaal heeft een sensor die registreert hoeveel urine er in het materiaal zit. Die informatie wordt verstuurd naar een app op de smartphones van het verzorgend personeel. In de app zien zij precies wanneer iemand verschoond moet worden. Handig, want veel bewoners van verpleeghuizen en zorginstellingen kunnen dat niet zelf aangeven. 

Voor wie is slim incontinentiemateriaal?

Voor mensen die incontinent zijn, broekplassen, ongewenst plassen en die niet zelf kunnen aangeven wanneer ze verschoond moeten worden.

Hoe werkt het slimme incontinentiemateriaal?

Slim incontinentiemateriaal bestaat uit drie onderdelen: een sensor in het incontinentiemateriaal, een clip met draadloze verbinding en een mobiele app. Bij het verschonen wordt eerst de clip gekoppeld aan de sensoren in het incontinentiemateriaal. Via de draadloze clip worden de gegevens over het urineverlies naar de app gestuurd. Zorgverleners krijgen in een app informatie over alle bewoners met de slimme sensoren. Doordat ze op de milliliter nauwkeurig zien hoeveel urineverlies de bewoners hebben, kunnen zij de zorg efficiënt plannen. Wanneer het tijd is om iemand te verschonen, kan de clip worden losgekoppeld en weer worden bevestigd aan schoon incontinentiemateriaal.

 

Mogelijkheden, verkrijgbaarheid & kosten

Aanbieders

Het slimme continentiemateriaal is ontwikkeld door Abena Nova.

Vergoeding

Over een eventuele vergoeding van slim incontinentiemateriaal door zorgverzekeraars is op dit moment niks bekend.

Voor de professional

Omdat bewoners vaak niet zelf aan kunnen geven wanneer zij urineverlies hebben gehad, is het voor verzorgend personeel een zware taak om steeds handmatig te controleren wanneer bewoners verschoond moeten worden. Bewoners worden daarom soms onnodig verschoond en lopen andere keren te lang met nat materiaal rond of krijgen last van lekkages. Het slimme incontinentiemateriaal is daar een oplossing voor. Deze oplossing wordt dan ook in steeds meer verpleeghuizen en instellingen geïmplementeerd. Als jullie werkplek besluit om het slimme incontinentiemateriaal te implementeren, dan word je daarin begeleid door Abena Nova

Gerelateerde oplossingen

Sensor op incontinentiemateriaal van Identifi

Slim incontinentiemateriaal in de zorg

Meten wanneer iemand plast
Behandeling & Verzorging