Overslaan en naar de inhoud gaan

Slim incontinentiemateriaal in de zorg

Meten wanneer iemand plast

Sensor op incontinentiemateriaal van Identifi

Zorgverleners in een verpleeghuis of zorginstelling krijgen vaak te maken met mensen die incontinent zijn. Slim incontinentiemateriaal houdt voor korte tijd (72 uur) bij wanneer en hoe vaak iemand plast. Ook laat het zien of het gedragen materiaal bij de oudere past. Zo kun je bewoners op tijd naar het toilet begeleiden en hen van goed passend materiaal voorzien.

Voor wie is slim incontinentiemateriaal?

Het slimme incontinentiemateriaal kan gedragen worden door cliënten en patiënten in verpleeghuizen of andere zorginstellingen. Zorgprofessionals kunnen de verzamelde data gebruiken om een goed passende keuze voor incontinentiemateriaal te maken.

Hoe werkt het slimme incontinentiemateriaal?

Het slimme incontinentiemateriaal Identifi heeft dunne sensoren die in verbinding staan met een logger, die je op het materiaal kunt klikken. Een bijbehorend kastje meet alle continentiepatronen en stuurt de data door naar een computer of smartphone. Na de meting heb je meer inzicht in het plaspatroon van de cliënt. Je weet dan wanneer diegene normaal gesproken incontinent wordt, waardoor je juist vóór die momenten iemand naar het toilet kunt begeiden. Zo krijgt iemand een stukje waardigheid en trots terug, want incontinent zijn is voor veel mensen het meest vervelende symptoom van hun ziekte. De metingen van het slimme incontinentiemateriaal geven je ook inzicht in welk incontinentiemateriaal het beste bij de oudere past. Die meer passende keuze levert een betere kwaliteit van leven op voor de cliënt en kan leiden tot kostenbesparing voor de organisatie.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De aanbieder van de Identifi is TENA.

Vergoeding

Over een eventuele vergoeding door zorgverzekeraars is op dit moment niks bekend.
Voor incontinentiemateriaal krijg je een vergoeding vanuit je basisverzekering als:

  • je urineverlies langer duurt dan 2 maanden of als het verlies van ontlasting langer duurt dan 2 weken en
  • dit urineverlies het dagelijks leven ernstig verstoort en
  • langdurig gebruik noodzakelijk is

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.

Gerelateerde oplossingen

lachende vrouw draagt zwart incontinentie ondergoed van carinwear

Verminder zelf je stressincontinentie

Stressincontinentie tegengaan met slim ondergoed
Monitoring & Controle
vrouw houdt incontinentiemateriaal luier clip vast

Slim incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal met sensor en app
Behandeling & Verzorging