Smakelijk eten zonder knoeien

Lepel die je trillingen opvangt

Anti-tril lepel van Gyenno

Heb je moeite om met bestek te eten omdat je last hebt van trillingen in je hand of arm? Bijvoorbeeld omdat je Parkinson hebt? Dan kan een speciale lepel je helpen om weer makkelijk zelf te kunnen eten. Deze anti-trillepel vangt je tremoren of trillingen op.

Voor wie?

Voor iedereen die last heeft van tremoren of trillingen in de handen. Bijvoorbeeld vanwege een beroerte, MS of Parkinson.

Hoe werkt het?

Een voorbeeld van zo’n anti-trillepel is de Gyenno lepel (Gyenno Spoon). Het pakket bestaat uit een handvat en een opzetstuk die je in elkaar klikt. De lepel werkt op stroom, dus je moet het handvat eerst opladen op een laadstation. Daarna kun je hem gebruiken op dezelfde manier als een normale lepel. Het handvat is dikker dan een normale lepel en vangt de trillingen van je hand op. Zo blijft de lepel stabiel en valt je eten er niet vanaf. Er is ook een vork die je er als opzetstuk apart bij kunt kopen. Het apparaat is makkelijk schoon te maken.

Bekijk het filmpje van de Gyenno Spoon om te zien hoe hij werkt:

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De Gyenno lepel is te koop via verschillende (online) hulpmiddelenwinkels, zoals de online dementie-winkel, SlabEnZo.nl of Sarkow.

Vergoeding

De anti-trillepel wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Gerelateerde oplossingen

Vrouw eet met behulp van robotarm

Zelfstandig eten met een eetrobot

Robotarm Obi
Behandeling & Verzorging