Snel antwoord op dagelijkse vragen

App voor mensen met cognitieve beperking

Jonge vrouw kijkt op haar smartphoneSchermafbeelding app mobiele telefoon

Foto's: Daria Nepriakhina (Unsplash) en VraagApp

Hoe kook je broccoli? Hoe zoek je op wanneer de bus rijdt? Op hoeveel graden moet ik handdoeken wassen? Het lijken simpele vragen, maar als je het antwoord niet weet, kunnen ze je flink dwars zitten. Vooral als je niet goed weet hoe je het zelf kunt opzoeken of het niet aan iemand durft te vragen. Stel je vraag anoniem via een app. Aangesloten vrijwilligers geven je snel een antwoord op je vraag.

Voor wie?

Voor mensen die de samenleving ingewikkeld vinden, zoals ouderen, laaggeletterden, jongeren die net op eigen benen staan en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Hoe werkt het?

Download bijvoorbeeld de VraagApp en stel je vraag, bijvoorbeeld: ‘Op hoeveel graden moet ik handdoeken wassen?’ Je kunt deze vraag intypen of inspreken. De vraag gaat naar een aantal vrijwilligers tegelijk. De eerste die jouw vraag accepteert, geeft een antwoord. Dit gebeurt veilig en anoniem.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

VraagApp is te vinden op de website. Aan een abonnement zijn kosten verbonden.

Vergoeding

VraagApp wordt niet vergoed door de verzekeraar, maar gemeentes en instellingen geven gratis abonnementen aan hun cliënten. Vraag dit na bij je gemeente of je zorginstelling.

Voor de professional

Je kunt meewerken aan VraagApp als je graag vrijwilligerswerk wilt doen, maar weinig tijd hebt en zelf wilt bepalen wanneer je inzetbaar bent. Kijk voor meer informatie op de website.