Snel bloedonderzoek bij de huisarts

Apparaat voor directe uitslag bloedtesten

Een meneer zit op een stoel in een verder lege wachtkamer Een mevrouw zit op een stoel in een verder lege wachtkamer

Foto's: Saltro Praktijklab

Als huisarts wil je zo snel mogelijk met de juiste behandeling starten. Dan helpt het als je direct de uitslag van een bloedtest weet. Dat kan met speciale meetapparatuur die je kunt huren of leasen en die gekoppeld is aan het laboratorium- en kwaliteitssysteem. Jij of een van je medewerkers neemt de test af en je krijgt meteen de uitslag te zien. 

Voor wie is het apparaat voor bloedonderzoek?

Voor huisartsen, huisartspraktijken, huisartsenposten en zorginstellingen.

Hoe werkt de apparatuur voor bloedtesten?

Met de meetapparatuur voor snel bloedonderzoek kun je in je eigen praktijk bloedtesten uitvoeren voor CRP, glucose en hemoglobine. Dat betekent dat de patiënt niet meer hoeft worden doorverwezen naar ziekenhuis of huisartsenlaboratorium voor een diagnose. Bovendien is het voor zowel huisarts als patiënt fijn om direct uitsluitsel te krijgen, zodat er naar de rest van de behandeling kan worden gekeken.

Voor informatie over huur of lease, neem contact op met het Praktijklab. Zij komen bij je langs voor advies en informatie. Is jouw praktijk geschikt voor plaatsing, dan levert het laboratorium de apparatuur voor bloedonderzoek en zorgen ze voor installatie en onderhoud. Ook geven ze uitleg, advies en scholing.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieder

Saltro Praktijklab biedt apparaten voor de uitslag van bloestesten in de huisartsenpraktijk. 

Vergoeding

Je patiënt of jijzelf kan de kosten voor het testen bij de zorgverzekeraar declareren.