Sneller herstellen na een operatie

Betere nazorg met een app

vrouw herstelt van operatie met ikherstel app en software

Herstellen na een operatie gaat vaak langzamer dan je hoopt. Soms weet je, wanneer je eenmaal weer thuis bent, niet zo goed wat je moet doen. Daarom hebben artsen en patiënten samen een app ontwikkeld die je kan helpen tijdens je herstelperiode. Als je samen met je arts in die app een profiel aanmaakt, krijg je dagelijks persoonlijke adviezen.

Voor wie?

Patiënten die thuis moeten herstellen van een operatie.

Hoe werkt het?

De app Ikherstel werkt als volgt: voor je operatie maak je samen met de arts een profiel aan met je gewoontes en patronen erin, oftewel wat je gewend bent om dagelijks te doen. Na de operatie maak je samen met de arts een plan om te bepalen wanneer je welke dagelijks dingen weer kunt oppakken. Als je dan weer thuis bent, zie je dagelijks in de app wat je die dag mag doen. Je kunt het plan ook gemakkelijk aanpassen als dat nodig is. Neem dan even contact op met je arts.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Ikherstel is gratis te downloaden in de App Store en bij Google Play.

Voor de professional

Ikherstel zorgt voor een betere voorbereiding op het ontslag uit het ziekenhuis, aan de hand van een vooraf opgesteld plan. De patiënt is na de operatie minder bezorgd, wordt beter begeleid en is daardoor weer sneller op de been. De app is samen met artsen en patiënten ontwikkeld voor 7 ingrepen en in 11 ziekenhuizen getest.