Speel en leer met app voor autisme

Speelkit en app voor kinderen met autisme

Meisje speelt op de grondInhoud van Linkx speelkit

Foto: Tatsushi (Adobe Stock)

Voor sommige kinderen met autisme is het leren van woorden moeilijk onder de knie te krijgen. Woorden moeten voor hen heel vaak herhaald worden. Dit kan leiden tot frustraties bij zowel het kind als de ouders. Er is nu een speelkit dat het leren van taal voor deze kinderen een spel maakt. Zo onthouden ze de woorden beter en worden ze gestimuleerd om vaker te oefenen.

Voor wie?

De speelkit met autisme app is voor kinderen met autisme die moeite hebben met het leren van taal.

Hoe werkt het?

Linkx is zo’n speelkit. Hij bestaat uit twee onderdelen: houten tags en een app. De houten tags zijn houders waarin je een afbeelding kunt schuiven, bijvoorbeeld van een stoel. De tag verbind je dan aan een stoel. Daarna spreek je in de app het woord ‘stoel’ in. Als het kind in de app op de button met de afbeelding van een stoel klikt, klinkt het woord stoel in jouw eigen vertrouwde stem. Zo leert je kind welk woord bij welke afbeelding hoort. Hij of zij kan dit oneindig herhalen, want de app doet het voor je.

Ook leraren of therapeuten kunnen de speelkit met app gebruiken om kinderen te helpen met gesproken taal. Ze kunnen zelf oefenen met de tags.


 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De Linkx speelkit is te koop op hun website.

Vergoeding

Linkx wordt niet vergoed door de verzekering.

Voor de professional

Professionals en basisschoolleerkrachten kunnen de speelkit inzetten om kinderen met autisme te helpen woorden en zinnen goed uit te spreken, te begrijpen en te gebruiken in de communicatie met anderen.