Speel en leer, woord voor woord

Speelkit voor kinderen met autisme

Meisje speelt op de grondInhoud van Linkx speelkit

Foto: Tatsushi (Adobe Stock)

Voor sommige kinderen met autisme is het leren van woorden moeilijk onder de knie te krijgen. Woorden moeten voor hen heel vaak herhaald worden. Dit kan leiden tot frustraties bij zowel het kind als de ouders. Linkx maakt het leren van taal voor deze kinderen tot een spel. Spelenderwijs onthouden ze de woorden beter en worden ze gestimuleerd om vaker te oefenen.

Voor wie?

Kinderen met autisme die moeite hebben met het leren van taal.

Hoe werkt het?

Linkx bestaat uit twee onderdelen, de tags en de app. De tags zijn houten houders, waarin je een afbeelding kunt schuiven, bijvoorbeeld van een stoel. De tag verbind je dan aan een stoel. Daarna spreek je in de app het woord ‘stoel’ in. Als het kind in de app op de button met de afbeelding van een stoel klikt, klinkt het woord stoel in jouw eigen vertrouwde stem. Zo leert het welk woord bij welke afbeelding hoort. Dit kan een oneindig aantal keren worden herhaald.


 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De Linkx speelkit is te koop op hun website.

Vergoeding

Linkx wordt niet vergoed door de verzekering.

Voor de professional

Professionals en basisschoolleerkrachten kunnen de speelkit inzetten om kinderen met autisme te helpen woorden en zinnen goed uit te spreken, te begrijpen en te gebruiken in de communicatie met anderen.