Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelse ademhalingstherapie

GroovTube voor ademhalingstherapie

Jongetje gebruikt mondstuk ademhalingstherapie

GroovTube

Meisje gebruikt mondstuk ademhalingstherapie

GroovTube

Kinderen kunnen last hebben van ademhalingsproblemen, vaak zonder dat zij of hun ouders dat door hebben. Hierdoor komen kinderen soms energie tekort of zitten ze niet goed in hun vel. Deze ademhalingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door astma, hyperventilatie of bijvoorbeeld problemen met ademhaling tijdens het sporten.

Voor wie is deze ademhalingstherapie?

De GroovTube is geschikt voor ademhalingstraining en mondmotoriektraining en kan zowel in een therapeutische setting als thuis gebruikt worden. De GroovTube wordt o.a. ingezet bij ademhalingstherapie, logopedie en fysiotherapie.

Hoe werkt deze ademhalingstherapie?

Wanneer ademhalingsproblemen zijn vastgesteld wordt vaak ademtherapie voorgeschreven waardoor het kind zijn of haar ademhaling beter leert kennen en ook leert deze onder controle te houden. Vaak bestaat zo’n therapie uit behulpzame maar repetitieve oefeningen.

Er is nu ademhalingstherapie waarbij de ademhalingstrainingen niet saaie herhalingen zijn, maar leuk zijn om te doen. Hoe? Door er een spel van te maken! Met GroovTube doe je de oefeningen van ademhalingstherapie in de vorm van een game. Spelenderwijs kunnen oefeningen worden uitgevoerd die helpen om de ademspierkracht te reguleren en te versterken.

De GroovTube is een mondstuk dat via Bluetooth Smart wordt verbonden met een iPad. Door in of uit te ademen in het mondstuk van de GroovTube wordt de luchtstroom geregistreerd en omgezet in beeldeffecten in een  speciaal ontwikkelde app. Hierdoor voelt het kind zich meer betrokken bij de oefening en wordt werken aan de ademhaling zelfs leuk. Er zijn verschillende spelletjes te spelen met GroovTube. Zo kan het kind bijvoorbeeld zijn foto bewerken door middel van zijn ademhaling maar is er onder de naam ‘Groovy the Dragon’ zelfs een echte adventure game te spelen die helpt bij het trainen van de ademhaling.

De GroovTube kan vastgehouden worden maar het is ook mogelijk het apparaat op een statief te plaatsen. De mondstukken zijn verder verwisselbaar en iedere gebruiker kan zijn eigen (antibacterieel) filter mondstuk gebruiken.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De GroovTube is te koop via de Groovtube webshop en voor particuleren te leen bij My Breath My Music.

Voor de professional

Er kunnen demonstraties en workshops worden verzorgd en het is daarnaast mogelijk om tijdelijk een demonstratie set te lenen. Contact opnemen kan via e-mail.

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.

Gerelateerde oplossingen

moeder en kind volgen online logopedie op laptop

Still uit een video van TinyEYE

Online logopedie

Logopedie vanuit huis
Behandeling & Verzorging
Een jongen zit aan de ontbijttafel en gebruikt een tablet met spraak-app

Beeld: ElineSpreekt

Communicatie en spraak-apps

Hulp bij spraakbeperkingen
Sociaal contact
pleo robot dino staat in een kamer

De Pleo

Leren liefhebben voor een huisdier

Robot-dinosaurus
Sociaal contact
Twee meisjes spelen in de cloudcuddle bedtent

CloudCuddle bedtent

Verplaatsbare bedtent voor kinderen met beperking

CloudCuddle: Mobiele bedtent voor je kind
Preventie & Veiligheid