Thuis de hartslag van je baby meten

Monitoring op afstand

Zwangere vrouw op de bank met band om die hartslag baby monitortZwangere vrouw op de bank met apparatuur om baby te monitoren

Als je zwanger bent en er is reden tot zorg, dan is méér stress het laatste dat je nodig hebt. Extra controles in het ziekenhuis kunnen onrust brengen. Thuis je baby monitoren is veel rustiger. Tegenwoordig kan dat. Met een klein apparaat meet je makkelijk zelf hoe het met je ongeboren kindje gaat. Gewoon thuis, op de bank.

Voor wie?

Voor (hoog)zwangere vrouwen met een risicovolle zwangerschap.

Hoe werkt het?

Sense4Baby is een draagbare set met apparatuur die de aanstaande moeder thuis zelf kan aansluiten en bedienen. Zo kan zij op elk moment een CTG (die onder meer de harttonen van het kindje registreert) maken. De verloskundige of gynaecoloog kan via een beveiligde internetverbinding realtime op afstand meekijken.

Zie een video over voordelen van thuismonitoring met Sense4Baby (Engelstalig, met ondertitels):

 

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Sense4baby wordt aangeboden door BMA Telenatal. Overleg met je verloskundige of gynaecoloog over de mogelijkheden van thuismonitoring.

Voor de professional

Verloskundigen: voor meer over CTG-monitoring in de eerstelijns verloskunde, lees de informatie hierover bij BMA Telenatal. Het is geen voorbehouden handeling, maar vergt wel vaardigheid, waarvoor BMA Telenatal een training biedt.

Gynaecologen: voor meer over thuismonitoring in de tweedelijns gynaecologie, lees de informatie hierover bij BMA Telenatal. Voordelen: er wordt vaak flink bespaard op personeelskosten en ligdagen voor het ziekenhuis.