Uit bed je weg vinden in het donker

Nachtoriënterende verlichting

lampje onder bed verlicht voeten die uit bed stappen

Foto: GeneratieThuis

Wanneer je 's nachts eruit moet voor een toiletbezoek is het niet fijn om een felle lamp aan te moeten doen. Maar je wilt wel veilig je weg kunnen vinden. Met 'nachtoriënterende' verlichting kan dit. Deze slimme verlichting werkt alleen als het donker is en reageert op bewegingen. Zo gaat de zachte verlichting automatisch aan als je bijvoorbeeld uit bed stapt of de trap af loopt.

Voor wie?

Voor oudere mensen, mensen die nachtblind zijn, slecht ter been of slechtziend. Voor iedereen die graag 's nachts op een bepaalde plek in huis zachte verlichting willen hebben. Bijvoorbeeld als je vanuit bed niet bij het lichtknopje kan of een normale lamp 's nachts te fel is.

Hoe werkt het?

De nachtoriënterende verlichting werkt op batterijen. Als je hem hebt vastgezet op de plek waar je hem wilt, is hij klaar om te gebruiken. Bij beweging zal het lampje aangaan.

Het licht is zacht en je kunt het laag plaatsen om zo alleen je looproute te verlichten. Zo wordt niemand anders onnodig wakker. Je kunt bijvoorbeeld ook de donkere hoekjes op de trap goed verlichten.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Nachtoriënterende verlichting  is verkrijgbaar bij vrijwel iedere doe-het-zelfwinkel. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken op nachtverlichting.

Vergoeding

De nachtverlichting wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Gerelateerde oplossingen

Zaklamp in stopcontact

Oplaadbare zaklamp voor nachtblindheid

Oplaadbare zaklamp in stopcontact
Preventie & Veiligheid