Veilig de trap op en af

Nieuw type trapondersteuning

Mevrouw loopt de trap op met behulp van trapondersteuning

Als je minder goed ter been bent, kom je meestal ook minder makkelijk de trap of en af. Misschien ben je aan het herstellen van een ingreep of is lopen lastig omdat je ouder wordt. Neem dan op tijd voorzorgsmaatregelen. Met trapondersteuning kom je de trap weer veilig op en af. 

Voor wie?

Voor ouderen en anderen die minder goed ter been zijn of moeite hebben met traplopen.

Hoe werkt het?

Traphulpmiddel Assistep bestaat uit een speciale trapleuning (een rail) en een handgreep. De leverancier bevestigt deze op de muur naast de trap en maakt de rail ter plekke voor je op maat. De handgreep geeft je een veilige ondersteuning bij het op- en aflopen van de trap. Je hebt geen onderhoud aan het product, omdat het werkt zonder elektronica of motor.

Bekijk ook het filmpje over de Assistep:


 

Foto: AssiStep

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Het traploophulpmiddel Assistep is verkrijgbaar bij M’bility. De prijs van de Assistep hangt af van het type trap dat je in je huis hebt, maar begint vanaf een paar duizend euro. Meestal is de kostprijs ongeveer de helft van een traplift. 

Vergoeding

De Assistep wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Vraag bij je gemeente na wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding vanuit de Wmo. Vaak is het wel mogelijk om dergelijke hulpmiddelen te bekostigen vanuit je pgb.