Veilig en zelfstandig thuis wonen

Virtuele thuiszorg

Vrouw laat de producten zien die bij virtuele thuiszorg horen, de app, de alarmering, het horloge

Virtuele Thuiszorg

Oudere vrouw gebruikt Virtuele Thuiszorg en tikt op tabletscherm om Nettiezorg te bellen

Virtuele Thuiszorg

Met een totaalpakket aan technologische hulpmiddelen kunnen veel mensen veilig zelfstandig thuis blijven wonen. Deze Virtuele Thuiszorg is afgestemd op wat de gebruiker nodig heeft. Zoals 24-uurs monitoring, of contact met een coach via beeldbellen. Hier krijg je verschillende apparaten bij, zoals een tablet of sensoren. Via een app blijven mantelzorgers en zorgprofessionals met elkaar verbonden.

Bekijk in dit filmpje hoe virtuele thuiszorg werkt en wat de ervaringen zijn:

 

Informatie voor zorggebruikers

Het is fijn om een extra paar ogen en oren te hebben wanneer je zelfstandig woont. Je voelt je veiliger en gaat gemakkelijker de deur uit. Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt om alarm te slaan als je valt of als er iets anders mis is met je gezondheid. 

Opties kiezen

Bij Virtuele Thuiszorg kijk je samen met je mantelzorgers en zorgverleners naar welke zorginnovaties het beste bij jou passen. Hiervoor kijken jullie naar je zorgplan, woonsituatie, motivatie en doelen. Daarna stelt je zorgverlener het pakket van Virtuele Thuiszorg samen, in overleg met jou en je mantelzorger(s). Er zijn verschillende opties. Kies je bijvoorbeeld voor persoonlijk contact met een coach via beeldbellen, dan krijg je daarvoor een tablet in bruikleen. Bij 24 uurs monitoring krijg je innovaties als een slim zorghorloge of een sociale robot. Het monitoren gebeurt op de achtergrond. Bespreek je zorggerelateerde onderwerpen met je coach? Dan neemt je coach contact op met een verpleegkundige. 

Ook andere hulpmiddelen kunnen worden ingezet. Dit spreek je in overleg af. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de onderdelen werken. Laat je hierover goed informeren en helpen bij de installatie. Jouw netwerk kan via de bijbehorende Nettie app taken en acties met elkaar afstemmen zodat regelzaken eenvoudig worden.

NB. De verschillende innovaties die Virtuele Thuiszorg biedt, zijn ook apart op zorgvannu.nl te vinden. 

Vergoeding

In bepaalde gevallen wordt Virtuele Thuiszorg vergoed. Als in het zorgbehandelplan VirtueleThuiszorg geïndiceerd is als digitale zorg of inzet van thuiszorgtechnologie, betaalt de zorgorganisatie de kosten. In dat geval heb je geen andere kosten dan mogelijk het zelf afsluiten van personenalarmering.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van dit pakket? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Virtuele thuiszorg ondersteunt jouw werk en helpt je cliënten zelfstandiger worden. Met ondersteuning afgestemd op hun behoeften. Door bepaalde handelingen weg te nemen, kun jij je richten op de kwaliteit van de zorg die je levert. 

Opties kiezen

Bij Virtuele Thuiszorg kijk je samen met je cliënt naar welke zorginnovaties het beste bij hem of haar passen. Hiervoor kijken jullie naar diens zorgplan, woonsituatie, motivatie en doelen. Daarna stel jij het pakket van Virtuele Thuiszorg samen, in overleg met de cliënt en mantelzorger(s). Als je voor je cliënt bijvoorbeeld kiest voor persoonlijk contact met een coach via beeldbellen, dan krijgt hij of zij een tablet in bruikleen. Daar komen verschillende innovaties bij, zoals een slim zorghorloge of een sociale robot. Het monitoren doe je op afstand. Bespreekt je cliënt zorggerelateerde onderwerpen met zijn of haar coach? Dan neemt de coach hierover contact met jou op. 

Het is belangrijk dat je cliënt begrijpt hoe de onderdelen werken. Informeer hem of haar hier goed over en help bij de installatie. In de bijbehorende Nettie app stem je taken en acties af met de andere zorgverleners en mantelzorgers. 

NB. De verschillende oplossingen die Virtuele Thuiszorg biedt, zijn ook apart op zorgvannu.nl te vinden, maar zij bieden deze als totaalpakket aan.

VirtueleThuiszorg (vimeo.com)

Vimeo kanaal VirtueleThuiszorg  VirtueleThuiszorg (vimeo.com)

Lelie video

Informatie voor zorggebruikers

Het is fijn om een extra paar ogen en oren te hebben wanneer je zelfstandig woont. Je voelt je veiliger en gaat gemakkelijker de deur uit. Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt om alarm te slaan als je valt of als er iets anders mis is met je gezondheid. Maar vooral het zelfredzaam zijn door het weer zelfstandig kunnen douchen, of bijvoorbeeld het zelf doen van vitale meting van bloeddruk of suikerwaardes zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van mantelzorg en thuiszorg.

Opties kiezen

Het pakket van Virtuele thuiszorg informatie pagina — Mobile Care (mobile-care.nl) wordt door je zorgverlener in overleg met jou en je mantelzorgers samengesteld. Er zijn verschillende opties. Kies je bijvoorbeeld voor persoonlijk contact met een coach via beeldbellen, dan krijg je daarvoor een tablet of andere beeld bel oplossing in bruikleen. Bij 24 uurs monitoring krijg je oplossingen zoals een slim zorghorloge of een sociale robot. Het monitoren gebeurt op de achtergrond. Bespreek je zorg gerelateerde onderwerpen met je coach? Dan neemt je coach contact op met een verpleegkundige. 

Ook andere hulpmiddelen kunnen worden ingezet. Dit spreek je in overleg af. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de onderdelen werken. Laat je hierover goed informeren en helpen bij de installatie. Jouw netwerk kan via de bijbehorende Nettie app taken en acties met elkaar afstemmen zodat regelzaken eenvoudig worden.

NB. Verschillende oplossingen die VirtueleThuiszorg biedt, zijn ook apart op zorgvannu.nl te vinden.

Vergoeding

Als in het zorgbehandelplan VirtueleThuiszorg geïndiceerd is als digitale zorg of inzet van thuiszorgtechnologie , dan zijn de kosten voor de zorgorganisatie. U heeft geen andere kosten dan mogelijk het zelf afsluiten van personen alarmering.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van dit pakket? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

 

 

 

Door met VirtueleThuiszorg te werken als centraal loket voor digitale zorg minimaliseer men verlet- en niet productieve uren, is er continue doorontwikkeling op- en beschikbaarheid van de laatste technologieën vanuit de gehele wereld. Door de inzet van VirtueleThuiszorg kan de zorgorganisatie een 15% meer cliënten bedienen met hetzelfde FTE. Regulier kan er een inclusief van hybride zorg van 40-60% van de cliënten gerealiseerd worden.

Praktische hulp

Wil je dit pakket implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'.

VirtueleThuiszorg faciliteert ook trainingen, implementatiehulp, installatiehulp, onderhoud, monitoring, hulpmiddelen, beeldbegeleiding, dubbele controles en softwarekoppelingen.

Op de websitepagina speciaal voor zorgverleners lees je hoe je Virtuele Thuiszorg goed inricht voor je cliënten. 

Heb je specifieke vragen over of ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met virtuele thuiszorg? Deze organisaties maken er al gebruik van en staan open voor kennisdeling: 

Voorbeelden van aanbieders

Meer zorginnovaties voor