Verbinding tussen patiënt en professionals

Samen online

Verpleegster zit bij patient thuis

Foto: Jacob Lund

Voor ouderen, hulpbehoevenden en kwetsbaren is het lastig om heen en weer te reizen tussen huisartsen, ziekenhuisafdelingen en andere instellingen. Die ook nog eens allemaal hun eigen manier van informatie delen hebben. OZOverbindzorg is een platform dat alle partijen samenbrengt, met de patiënt in het midden. Zo is laagdrempelige online zorg mogelijk, waar duidelijkheid en het gemak van de patiënt centraal staan.

Voor wie?

OZOverbindzorg is bedoeld voor ouderen, hulpbehoevenden en kwetsbaren die graag zelf meer invloed op hun verzorging willen hebben. 

Hoe werkt het?

Het platform is een beveiligde online omgeving, die patiënt, familie, mantelzorgers en zorgverleners samenbrengt. Als bijvoorbeeld de huisarts en de thuiszorg elk met een ander systeem werken, loopt de communicatie mogelijk stroef. Bij OZOverbindzorg wordt met één systeem gewerkt, zodat iedereen dezelfde taal spreekt. De patiënt nodigt zelf de verschillende partijen uit op zijn netwerk, en houdt zo de regie in eigen hand.

In een gesprek met bijvoorbeeld de huisarts kan een hoop belangrijke informatie worden gedeeld. Soms is het lastig om precies te onthouden wat er allemaal is gezegd. Voor de patiënt zelf, maar ook voor bijvoorbeeld mantelzorgers. Op dit online platform kun je deze informatie rustig teruglezen. Verder kun je vragen stellen die niet spoedeisend zijn, maar wel belangrijk. Het systeem kan ook worden gebruikt om foto’s en adviezen te delen. OZOverbindzorg is laagdrempelig, zodat mensen van alle leeftijden er gebruik van kunnen maken.

Mogelijkheden &  verkrijgbaarheid

Aanbieders

Op de website van OZOverbindzorg kun je gratis een account aanmaken.

Voor de professional

Zorgprofessionals die willen deelnemen kunnen contact opnemen met OZOverbindzorg. Op hun website zijn instructievideo’s te vinden. Ook vind je op de site verhalen uit de praktijk over OZOverbindzorg.

Daarnaast organiseert OZOverbindzorg gebruikersbijeenkomsten. Hier komen professionals, mantelzorgers en patiënten samen voor advies en om de onderlinge samenwerking te versterken.

Gerelateerde oplossingen

jonge vrouw zit achter haar laptop met kopje thee

Baas over je eigen dossier

Persoonlijke gezondheidsomgeving
Communicatie medisch
in de huiskamer van een woongroep

Samen in de virtuele huiskamer

Alle betrokkenen online verbonden
Mantelzorg