Vergeet je medicijnen niet meer met medicijnen app

Medicijnwekkers voor je smartphone

man met medapp medicijnen herinnering app op smartphoneApp voor medicijnen herinnering met smart pill box

Als je meerdere medicijnen per dag in moet nemen kan het nog wel eens lastig zijn te onthouden wanneer je welke moet innemen. Er zijn handige apps die als een medicijnwekker een geluid of trilling geven wanneer het tijd is om je medicijnen te gebruiken. Er is zelfs een medicijnen app die werkt met een speciaal pillendoosje, zodat je altijd de juiste medicijnen op het juiste moment neemt.

Voor wie is een medicijnen app?

Voor iedereen die medicijnen gebruikt en een herinnering voor inname wil.

Hoe werkt een medicijnen app?

Er zijn verschillende apps die te gebruiken zijn als medicijnwekker. Zo is er MedApp, waarmee je eenvoudig in kunt stellen welke medicijnen je wanneer moet nemen. De app geeft dan automatisch een waarschuwing  wanneer je een bepaald medicijn moet innemen. Ook kun je met de app je medicijnvoorraad beheren, bijsluiters bekijken en herhaalrecepten aanvragen bij de apotheek. Een ander voorbeeld van een medicijnwekker app is MedAlert . Met deze app kun je een herinnering voor verschillende medicijnen instellen en je voorraad bijhouden.

Voor wie extra hulp nodig heeft bij het herinneren van medicijninname is er ook een app die werkt in combinatie met een pillendoosje. Het pillendoosje heeft gekleurde vakjes waarin je jouw medicijnen overzichtelijk kunt opbergen. In de app Pill Buddy klik je de medicijnen aan die je gebruikt en waarvoor je een herinnering wilt ontvangen. In de kalender zie je wanneer je de medicijnen van een bepaald gekleurd vakje moet innemen. De app houdt je medicijnvoorraad bij en geeft aan wanneer je moet bijbestellen.  Ook andere mensen, bijvoorbeeld mantelzorgers, kunnen toegang krijgen tot de app van de gebruiker, zodat zij het gebruik en de voorraden kunnen bewaken. Het is altijd slim om het gebruik van dit soort zorgoplossingen met je zorgverlener te bespreken.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieder

De medicijnen herinnering app MedApp is te downloaden voor Android (Play Store) en iPhone (App Store).

Medicijnwekker app MedAlert  is te downloaden voor Android (Play Store) en iPhone (App Store)

De Smart pill box is verkrijgbaar bij Blokker, Vitility en Mixed Industries. De bijbehorende app Pill Buddy is verkrijgratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store)

Vergoeding

Medapp en MedAlert zijn gratis. De smart pill box wordt niet vergoed door zorgverkeraars.

Gerelateerde oplossingen

vrouw in haar keuken haalt zakje medcijnen uit medicijndispenser

Medido de slimme medicijndispenser

Nooit meer je medicijnen vergeten
Preventie & Veiligheid