Verminder je nekklachten spelenderwijs

Virtuele fysiotherapie met VR-bril

Vrouw heeft VR-bril op en tilt haar handen in de luchtZorgprofessional begeleidt een vrouw die een VR-bril op heeft

Foto: Bradley Hook (Pexels); InmotionVR

Verplicht bewegen saai? Met virtuele therapie is het leuker om thuis aan de slag te gaan. In plaats van eentonige bewegingen doe je speloefeningen met een virtual reality-bril op. Zo ben je in een virtuele omgeving. Je zorgverlener kijkt via een tablet mee en kan het moeilijker of makkelijker maken en goed bijhouden hoe het met je gaat. Zo boek je betere resultaten.

Voor wie? 

Voor mensen met hoofd-, nek- en schouderklachten. Voor mensen die veel achter de computer zitten, met een slechte houding, die daardoor last krijgen van hoofdpijn, nekpijn of RSI.

Hoe werkt het?

Een voorbeeld van virtuele fysiotherapie is Corpus VR. Deze bestaat uit een VR-bril voor de gebruiker en een app op de tablet van de zorgverlener. Als zorgprofessional stel je van tevoren in een virtuele spelomgeving de oefeningen in voor jouw cliënt. Deze kun je dus speciaal op zijn of haar behoefte toespitsen. De gebruiker zet de bril op en krijgt de bewegingen te zien in een speelse, virtuele omgeving. Een optionele sensor om je vinger stuurt via huidgeleiding metingen door naar de tablet van de zorgprofessional, waarmee de mate van stress in beeld wordt gebracht. Via een gemakkelijk te bedienen dashboard zie je als therapeut op je tablet wat de cliënt ziet, houd je zijn of haar bewegingen in de gaten en zie je de resultaten die hij of zij boekt. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De Corpus VR PRO en Corpus VR Personal zijn te koop via InmotionVR.

Vergoeding

Fysiotherapie valt onder de aanvullende zorgverzekering. Als je fysiotherapeut gebruikmaakt van de Corpus VR, wordt de behandeling vergoed als je aanvullend verzekerd bent.

Voor de professional

Op InmotionVR lees je meer over hoe je Corpus VR in de praktijk gebruikt en vraag je een gratis demonstratie aan.

Gerelateerde oplossingen

vrouw zit op fysio-bal met tablet voor zich

Online fysiotherapie en apps

Fysiotherapie in je eigen woonkamer
Behandeling & Verzorging