Verminder zelf je stressincontinentie

Stressincontinentie tegengaan met slim ondergoed

lachende vrouw draagt zwart incontinentie ondergoed van carinwearEen vrouw houdt een smartphone op haar schoot en bekijkt de app van CarinwearEen vrouw doet bekkenbodemspieroefeningen tegen incontinentie op een skippy bal met behulp van een appslim ondergoed, sensor en app van Carinwear tegen urineverlies

Foto's: LifeSense Group

Heb je last van stressincontinentie, oftewel urineverlies tijdens het sporten, hoesten, lachen of springen? Of heb je last van incontinentie na een bevalling? Slim ondergoed met sensoren helpt je inzicht te krijgen in je urineverlies. Op basis daarvan krijg je gerichte oefeningen voor je bekkenbodemspieren. Zo kun je zelf aan de slag om je stressincontinentie te verminderen. 

Voor wie?

Voor iedereen (mannen en vrouwen) die last heeft van stressincontinentie of incontinentie na een bevalling. 

Hoe werkt het verminderen van stressincontinentie?

De zorgoplossing bestaat uit een katoenen incontinentiebroekje, een slimme sensor en een app voor je smartphone of tablet. Eén keer per week draag je het incontinentiebroekje met de sensor erin. De sensor meet je bewegingen en registreert wanneer je hierbij urine verliest. Het incontinentiebroekje houdt je droog. In de bijbehorende app staan video’s met oefeningen waarmee je je bekkenbodemspieren kan trainen. Je krijgt elke dag een herinnering om die oefeningen te doen. Door het incontinentiebroekje met sensor elke week een dag te dragen, kan de sensor je vooruitgang meten. Dit zie je ook terug in de app. Zo behandel je stapje voor stapje zelf je stressincontinentie.

Je kunt het katoenen incontinentiebroekje zo vaak wassen als je wilt. Haal dan wel eerst de sensor uit het ondergoed en maak deze apart schoon.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Slim of ‘smart’ ondergoed wordt aangeboden door Lifesense-group voor vrouwen en mannen. Het slimme ondergoed is verkrijgbaar via verschillende webwinkels, zoals Carinwear voor vrouwenondergoed. De mannenversie wordt momenteel nog getest, je kunt je aanmelden via de website van Wilwear.

Vergoeding

Elke basisverzekering vergoedt incontinentiemateriaal als je er langdurig gebruik van moet maken en het urineverlies al langer dan twee maanden duurt. Neem bij onzekerheid hierover contact op met je zorgverzekeraar.

Gerelateerde oplossingen

Maple bekkenbodem fysio hulpmiddelen

Hulp voor bekkenbodemfysio

Doelgerichte behandeling bij incontinentie
Behandeling & Verzorging