Verplaatsbare bedtent voor kinderen met beperking

CloudCuddle: Mobiele bedtent voor je kind

Twee meisjes spelen in de cloudcuddle bedtentJongetje slaapt in de cloudcuddle stacaravan

Kinderen met meervoudige beperkingen hebben een extra veilige slaapomgeving nodig. Een bedtent waar ze niet uit kunnen vallen of klimmen en waar ze zich niet aan kunnen bezeren. Een bedbox werkt, maar is zwaar en lastig te verplaatsen. Een opblaasbare bedtent is licht, compact mee te nemen en snel op te zetten. Dat maakt hem handig voor logeren, vakantie en in het ziekenhuis.

Voor wie is een bedtent?

De CloudCuddle bedtent is ontwikkeld voor kinderen met meervoudige beperkingen die een beveiligde slaapomgeving nodig hebben. Dankzij het sterke materiaal waarvan de tent gemaakt is, biedt deze een veilige slaapplek voor kinderen van 0 - 16 jaar die tot 50 kg wegen. 

Hoe werkt een bedtent?

Om de CloudCuddle op te zetten, bevestig je deze eerst aan het matras en bedframe dat je tot je beschikking hebt. Vervolgens pomp je hem op. Dat kan met een eenvoudige handpomp. Een CloudCuddle heeft een uitritsbaar laken dat op 60 graden gewassen kan worden.  Mocht het nodig zijn, dan kan de hele CloudCuddle in de was. De CloudCuddle kan ook gebruikt worden als rustig speelhoekje. De bedtent is gemaakt van zacht materiaal en alleen van buitenaf open te ritsen.

De CloudCuddle past op elk standaard 1-persoonsbed en kan ook op de grond met een matras worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor in het ziekenhuis of voor het logeren. De bedtent is makkelijk mee te nemen en past in een weekendtas. Het is gebruiksklaar in 5 minuten.

Als je twijfelt of de CloudCuddle bedtent iets voor jouw kind is, dan kun je een proefweekend of testweek aanvragen om het uit te proberen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De CloudCuddle is te koop via de website van de producent.  

Vergoeding

CloudCuddle wordt niet vergoed door verzekeraars. Wel zijn er gemeenten die een vergoeding geven vanuit de Wmo.

Voor de professional

In overleg met ouders en goedkeuring van zorgprofessionals kan een CloudCuddle ook gebruikt worden in instellingen en ziekenhuizen. CloudCuddle past op hoog-laagbedden, tenzij daar hoge zijwanden op zitten die je niet kunt verwijderen. CloudCuddle past ook op een ziekenhuisbed. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met CloudCuddle.