Overslaan en naar de inhoud gaan

Video’s, workshops en cursussen voor mantelzorg

Thuis blijven wonen dankzij mantelzorg en zelfzorg

Vrouw helpt man met opstaan

Foto: screenshot video van Samen Beter Thuis.

Hoe gebruik je het beste een rollator? Hoe kun iemand helpen opstaan?  Hoe werken elleboogkrukken? Dat wil je misschien liever niet allemaal hoeven vragen. Je wilt het zelf doen. Maar ja, wat is de beste manier? Samen Beter Thuis biedt op hun website korte video-instructies en cursussen waarin een zorgverlener het ‘even voordoet’. Ze geven antwoord op allerlei praktische vragen rond zorg en bewegen.

Voor wie?

De instructie video’s, workshops en cursussen mantelzorg zijn voor mensen die zo lang mogelijk thuis willen wonen en hun mantelzorgers.

Hoe werkt het?

Wil je voor een naaste zorgen of jezelf zo lang mogelijk blijven redden? Dan loop je ongetwijfeld tegen allerlei praktische zaken aan waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hulpvragen over zorghandelingen en zelfredzaamheid. Samen Beter Thuis is een website met video-instructies, online cursussen mantelzorg en tips en adviezen over verzorgen of verplaatsen. Daarnaast bevat het beelden uit de dagelijkse praktijk. Per categorie staat een hele rij aan onderwerpen van korte instructies, klik erop en lees of kijk de video. Zo kun je bijvoorbeeld vinden hoe je het best kan rijden met een rolstoel, hoe je iemand kunt helpen met douchen en vind je informatie over valpreventie en herstel.

Daarnaast is er allerlei praktische informatie over mantelzorg en zelfzorg. Voor meer praktische hulp zijn er workshops en cursussen. Daarin leer je hoe je het beste kunt verzorgen of hoe je het beste kunt bewegen. Voorbeelden van workshops die aangeboden worden zijn: Hoe kan ik de woning aanpassen als ik slecht ter been ben? Of welke hulpmiddelen zijn er als ik minder kracht krijg? Bekijk het volledige aanbod op de website.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieder

Samen Beter Thuis. De website met korte video’s is gratis en voor wie meer informatie wil, biedt de website ook cursussen aan.

Vergoeding

De cursussen worden niet vergoed.

Voor de professional

Organisaties en gemeenten kunnen vouchers inkopen om de cursussen gratis aan te kunnen bieden. Ga naar: www.samenbeterthuis.nl/organisaties. De inkomsten worden gebruikt voor verbetering van Samen Beter Thuis.