Voedingsmeter tegen ondervoeding

Eet en drink jij voldoende?

ouder echtpaar eet een boterham Overzicht voedingsinname app

Als je wat ouder wordt, heb je over het algemeen minder honger en dorst. Dan kan het zijn dat je te weinig eet of drinkt. Als dit vaak gebeurt, kan het op de langere termijn je welzijn en leefplezier aantasten. Uiteindelijk ligt ondervoeding op de loer en krijg je onvoldoende voedingsstoffen binnen. Met de Seniorenvoedingsmeter kun je in de gaten houden of je wel genoeg eet en drinkt.

Voor wie is de voedingsmeter bedoeld?

Voor mensen die (te) weinig eten/drinken, mensen met ondervoeding of een vermoeden op ondervoeding.

Hoe werkt de voedingsmeter?

Ga naar de website en vul enkele persoonlijke gegevens in zoals gewicht, lengte, leeftijd en geslacht. Daarop maakt de app al meteen een inschatting of je voldoende eet, je een risico op ondervoeding hebt of dat er daadwerkelijk sprake is van ondervoeding. Dat is het beginpunt. Daarna vul je elke dag in wat je eet en drinkt. De app geeft aan of dit voldoende is of niet. Als je niet voldoende eet of drinkt, dan weet je dat en kun je nog wat extra’s nemen.

Het is slim om je situatie met je huisarts of een andere zorgprofessional te bespreken. Vraag bijvoorbeeld advies aan een diëtiste of wijkverpleegkundige. De professional kijkt met je mee in het dossier en via een prikbord op de website krijg je een advies of compliment op afstand.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Op de site kun je een gratis account aanmaken.

Vergoeding

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de professional

Als zorginstellingen de Seniorenvoedingsmeter collectief willen gebruiken, dan kunnen ze per e-mail contact opnemen met Lable.