Overslaan en naar de inhoud gaan

VRiendje voor kinderen in het ziekenhuis

Contact met vriendjes en vriendinnetjes

Jongetje in ziekenhuisbed met virtual-reality bril opjongen gebruikt vr-iendje in ziekenhuis

Het is voor kinderen belangrijk om hun vriendjes en vriendinnetjes om zich heen te hebben. Maar als je langdurig ziek bent of in het ziekenhuis ligt, is dat lastig. Om toch contact te houden, is VRiendje ontwikkeld. Het is een virtual reality-oplossing, waarbij je op afstand bijna levensecht bij de ander kunt zijn. Zo kun je vriendjes of vriendinnetjes toch zien, of zelfs lessen op school volgen.

Voor wie?

VRiendje is bedoeld voor kinderen in het ziekenhuis, maar ook voor volwassenen die langdurig ziek zijn of in het ziekenhuis liggen.

Hoe werkt VR voor kinderen in het ziekenhuis?

Het doel van Vriendje is om mensen en vooral kinderen die langdurig in het ziekenhuis liggen weer in contact te brengen met de buitenwereld en het dagelijkse leven. Dit vergroot het (mentale) welzijn en is enorm belangrijk in het onderhouden van sociale contacten.

VRiendje is een virtual-reality bril: als je die opzet, lijkt het net alsof je op een andere plek bent. Als je bijvoorbeeld in je klas wilt zijn, wordt er in het lokaal een mobiel camerasysteem geplaatst en dan kun je vanuit het ziekenhuis live bij de les zijn. Als je niet bij een bruiloft kan zijn, of kerst in het ziekenhuis moet doorbrengen, dan kun je dankzij VRiendje toch het gevoel hebben alsof je erbij bent. Maar ook als een kind in het ziekenhuis ligt en dolgraag een keer de dierentuin wil bezoeken kan dat ook via het VRiendje systeem. Omdat je de virtual reality-bril op hebt, krijg je het gevoel alsof je er écht bent. Er kan ook een mobiel camerasysteem in je woon- of slaapkamer thuis worden gezet, dan is het net alsof je ’s avonds meepraat aan tafel of in je eigen bed slaapt.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

VRiendje is te koop op de website van VRiendje . Er is ook een service-abonnement af te sluiten, inclusief updates van hard- en software en eventuele vervanging.

Vergoeding

Momenteel wordt VRiendje niet vergoed door verzekeraars.

Voor de professional

Meer informatie kun je hier vinden.

Gerelateerde oplossingen

Kinderen in een klaslokaal en op een lege tafel staat een robot zodat een ziek kind kan meedoen

Langdurig ziek kind en school

Meedoen met een zorgrobot
Sociaal contact