Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandel apps maken wandelen nog fijner

Ontdek nieuwe wandelroutes

Wandelaar met hond

Foto: Hernán Piñera (Flickr)

Wil je eropuit trekken om een mooi stuk door de natuur te wandelen, maar weet je niet waarheen? Of loop je vaak dezelfde routes en wil je wel eens wat nieuws ontdekken? Er bestaan allerlei wandel apps waar je inspiratie mee kunt opdoen. Van simpele routebeschrijvingen tot interactieve apps met filmpjes, foto’s, uitgebreide informatie over de omgeving en zelfs quizjes.

Voor wie zijn wandel apps?

Voor iedereen die wil wandelen. Bijvoorbeeld mensen die meer willen of moeten bewegen, maar ook voor ervaren wandelaars die nieuwe routes willen ontdekken 

Hoe werken wandel apps?

Niet alle apps werken op dezelfde manier. De meeste kunnen je positie bepalen met gps, en tonen met een stip op de kaart waar je bent. Die stip beweegt met je mee als je loopt, zodat je weet welke kant je op gaat. Sommige apps tonen ook 'points of interest' zoals bezienswaardigheden, horecazaken en ov-haltes. Bij de meest gedetailleerde en interactieve apps krijg je opdrachten mee om bijvoorbeeld bepaalde boomsoorten te zoeken of historische gebouwen te herkennen. Ook kun je quizjes doen. 

Een andere manier om de omgeving op een leuke manier te ontdekken, is met geocaching. Dit is een speurtocht met GPS, waarbij je op zoek gaat naar een 'schat': vaak een blikje, bakje of koker met daarin kleine cadeautjes. Je haalt er iets uit en stopt er weer iets in, of schrijft je naam in het logboek. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone met GPS. Meer informatie vind je op deze website.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘wandelen' of 'natuur’ in te voeren. De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.

Gerelateerde oplossingen

Stappenteller aan pols

Bewegingsgedrag bijhouden met stappenteller

Precies weten hoeveel je beweegt
Gezonder leven

Meer oplossingen voor