Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelstok accessoires

Anti-slip voet, opvouwbare wandelstok en meer

Een ouder stel zit op een bankje met wandelstokken met wandelstok accessoires.

Foto: Ninee

Met wandelstok accessoires kun je soms nog een eind verder komen, dan met alleen een wandelstok. Bij een gladde vloer glijdt zo’n stok snel weg, maar niet met een anti-slip voet. En hoe berg je je stok goed op? Er zijn verschillende stokken en accessoires te koop die je hierbij helpen. Er zijn zelfs 'hippe' wandelstokken.

Voor wie zijn de wandelstok accessoires?

Voor mensen die slecht ter been zijn.

Hoe werken de wandelstok accessoires?

Wanneer jouw stok snel wegglijdt op een gladde vloer, kun je er een anti-slip voet of rubberen dop onder zetten. De voet van Flexyfoot werkt anti-slip waardoor je beter grip hebt op alle terreinen. Ook absorbeert de voet schokken, zodat je dit minder in je gewrichten voelt. De dop van Stabicane werkt ook anti-slip en zorgt ervoor dat je stok rechtop blijft staan wanneer je hem los laat.

Naast de Stabicane zijn er andere mogelijkheden om je stok makkelijk op te bergen. Een opvouwbare wandelstok kun je bijvoorbeeld makkelijk uit elkaar halen en stop je zo in de kast of in je tas. Ninee levert verschillende inklapbare én hippe wandelstokken. Als je jouw stok alleen even wilt ophangen kun je een wandelstokklem gebruiken. Hiermee klem je jouw stok aan een tafelblad vast. Zo voorkom je dat je stok omvalt. Een voorbeeld van zo’n klem is de VIX Jive, die ook een haak heeft waar je je stok aan kunt ophangen. Met klittenband bevestig je de klem aan je stok, je hebt geen gereedschap nodig.

Als je tijdens het lopen even wilt uitrusten, kun je een wandelstok met een zadel aanschaffen. Bij de Flipstick zit een zadel in het handvat verwerkt. Het zadel kun je uitklappen wanneer je wilt zitten en je klapt hem net zo makkelijk weer in.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders 

  • De anti-slip en schokabsorberende voet van Flexyfoot is op hun website te koop en bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels of zoek op Google naar de mogelijkheden.
  • De rubberen dop van Stabicane is in twee maten verkrijgbaar bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels. Zoek op Google naar de mogelijkheden.
  • Online kun je opvouwbare wandelstokken van verschillende merken kopen bij diverse online winkels. De wandelstokken van Ninee kun je ook op hun website kopen. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga bijvoorbeeld naar Bol.com
  • De VIX Jive en de stokkikker zijn voorbeelden van wandelstokklemmen die je bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels kunt kopen. Meer informatie over de VIX Jive vind je o.a. bij Bol.com en voor de stokkikker kun je kijken bij Vegro. Op Google kun je ook zoeken naar andere wandelstokklemmen.
  • De Flipstick kun je als gewone, verstelbare en opvouwbare stok kopen bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga bijvoorbeeld naar de website Hulpmiddelwereld. Hier vind je ook meer informatie.

Daarnaast kun je zelf online zoeken naar andere accessoires en hulpmiddelen voor de wandelstok.

Vergoeding

Hulpmiddelen voor je wandelstok worden niet vergoed.

Gerelateerde oplossingen

Man op loopfiets

Stijlvolle loopfiets voor volwassenen

Ondersteuning bij het lopen
Spel & Beweging
Vrouw gaat met easysteppers makkelijke de trap op

Aanpassingen voor de trap

Makkelijker de trap op
Preventie & Veiligheid
Een oudere vrouw loopt op straat met een rollator

Rolstoel en rollator in één

Onbezorgd erop uit
Spel & Beweging
Een jongere vrouw rijdt in een scootmobiel op de weg

Opvouwbare scootmobiel

Met deze wielen kom je verder
Spel & Beweging