Wat te doen bij een ongeval? EHBO app

Schiet snel te hulp met EHBO app

Mobiel in hand en daarop voorbeeld EHBO app

Wat te doen bij een ongeval? Mensen weten vaak niet wat hen te doen staat. In alle hectiek kunnen ze het verkeerde doen of helemaal niks. Om in zulke situaties toch een helpende hand te kunnen bieden is de EHBO app ontwikkeld. Een app die instructies geeft bij veelvoorkomende ongevallen. Van brandwond tot verslikking en van bewusteloosheid tot hersenschudding. De app vertelt wat je moet doen, maar ook wat je zeker niet moet doen.

Voor wie is de EHBO app?

Voor iedereen die wil kunnen helpen bij een ongeval. Ook als handig geheugensteuntje voor mensen die hun EHBO diploma hebben. 

Hoe werkt  de EHBO app?

De EHBO app bevat instructies voor veelvoorkomende ongevallen. Deze instructies zijn kort, bondig en in sommige gevallen word je begeleid d.m.v. een gesproken instructie. De app helpt je bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde AED en kan je de route geven naar de dichtstbijzijnde EHBO-post in een ziekenhuis of huisartsenpost. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanuit de app 112 te bellen. Je ziet dan direct je exacte locatie op je scherm verschijnen. Handig voor wanneer je je locatie moet doorgeven aan de centralist.

Wil je nog beter voorbereid zijn op ongevallen? Er zijn verschillende EHBO-cursussen die je kan volgen om je voor te bereiden op een ongeval. Met de cursuskiezer kan je kiezen uit 13 verschillende cursussen zoals eerste hulp bij een sportongeval of reanimatie. Vervolgens kies je jou postcode of woonplaats en kan je de cursus volgen bij jou in de buurt. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De EHBO-app is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store).

Meer informatie

Wil je nog beter voorbereid zijn op ongevallen? Dan kun je ook een EHBO-cursus volgen. Kijk hier voor een cursus bij jou in de buurt.