Wegwijs in het ziekenhuis

Digitale rondleidingen

Digitale rondleiding ziekenhuis voorbeeld

Misschien voel je je wel eens ongemakkelijk als je in een ziekenhuis bent. Zeker als je zelf een operatie moet ondergaan is het spannend om het ziekenhuis binnen te lopen. Helemaal als je daar nooit eerder bent geweest. Alles is nieuw en je weet de weg niet. Het kan dan helpen om van tevoren alvast te zien hoe het ziekenhuis eruit ziet en hoe de weg is naar de afdeling waar je moet zijn. Gewoon vanuit huis.

Voor wie?

Patiënten die een operatie moeten ondergaan in een ziekenhuis waar ze niet bekend mee zijn.

Hoe werkt het?

Van de entree, in de hal en door alle gangen van het ziekenhuis zijn gedetailleerde foto’s gemaakt, waarmee het ziekenhuis online 3D kan worden weergegeven. Zelf klik je je gemakkelijk een weg over alle verdiepingen en zie je vast welke route je straks moet lopen naar je ziekenhuisbed. Een soort Streetview voor binnen gebouwen dus.

Om de beleving nog echter te maken kan een kennismaking met het ziekenhuis soms ook worden gedaan middels een Virtual Reality bril. Je kijkt dan niet naar een computer- of televisiescherm, maar krijgt een speciale bril op waardoor het net lijkt alsof je al in het ziekenhuis bent.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Verschillende ziekenhuizen bieden online een digitale rondleiding aan. Bijvoorbeeld het ETZ Elisabeth, Diakonessenhuis en het AMC Amsterdam. Check de website van jouw ziekenhuis om te zien of zij ook een virtuele tour aanbieden.

Voor de professional

De stress die een ziekenhuisbezoek met zich meebrengt kan patiënten belemmeren in hun voorbereiding op de operatie (rust) en het verloop van het herstel. Patiënten die van tevoren kennis maken met de ziekenhuisomgeving gaan rustiger de operatie in en komen er ook weer beter uit.

Er zijn diverse aanbieders die virtuele tours ontwikkelen.

Meer over