Welke huidaandoening hoort bij jouw klachten?

Online dermatoloog en diagnose

afbeelding van huidaandoening: een beschadiging aan de hand van een manGezichten met huidaandoeningen en afbeeldingen symptomen check

Foto: Hans Braxmeier

Last van rode vlekjes, schilfers, uitslag of bultjes? Er zijn websites en apps met afbeeldingen van huidaandoeningen, zodat je zelf kunt checken wat er misschien mis is. Vergelijk de foto's van huidziekten met je eigen huid om alvast tot een diagnose te komen. Daarna kun je online een dermatoloog spreken tijdens een e-consult. Deze kan een behandelplan opstellen en een recept voorschrijven.

Voor wie zijn de afbeeldingen van huidaandoeningen?

Mensen die last van hun huid hebben, zoals jeuk of pijn, of iets vreemds aan hun huid zien. Ook zorgverleners, huisartsen, JGZ-artsen, huidtherapeuten, dermatologen en ziekenhuizen kunnen van de online dermatoloog en afbeeldingen van huidaandoeningen gebruik maken als naslagwerk.

Hoe werken de websites en apps met afbeeldingen van huidaandoeningen?

Er zijn verschillende websites en apps die je door vragen te stellen en met afbeeldingen  van huidaandoeningen kunnen helpen bij het vinden van de juiste diagnose en behandeling van huidziekten. Hierbij een viertal voorbeelden:

Huidhuis.nl - Op deze website kun je met de symptomencheck zien welke huidaandoeningen (afbeeldingen) passen bij de klachten die je ervaart. Vervolgens heb je de mogelijkheid om tijdens een e-consult te spreken met een ervaren dermatoloog. Daarbij kun je foto’s uploaden om tot een juiste diagnose te komen. In overleg met een behandelaar kun je daarna aan de slag met een behandelplan, dat ook via Huidhuis beschikbaar is.

Huidconsult.nl - Ook hier kun je in enkele stappen zelf uitzoeken welke ziektebeelden aansluiten bij de klachten die je hebt. Het uploaden van foto’s en een e-consult met een dermatoloog is mogelijk. Desgewenst kun je (anoniem) ervaringen uitwisselen met andere patiënten.

dermaWizard - Een app met zoeksysteem, waarin foto's van huidziekten zijn opgenomen, en een diagnosehulp. Net als bij Huidconsult.nl kom je in enkele stappen bij een lijst met mogelijke diagnoses. Vervolgens wordt je voor meer informatie doorverwezen naar verschillende Nederlandstalige en Engelstalige websites.

SkinVision - Een app waarmee je je huid kunt controleren op huidkanker. Je maakt een foto van een plekje waar je je zorgen om maakt en dit wordt door de app geanalyseerd.

Mogelijkheden &  verkrijgbaarheid

Aanbieders

  • Op huidhuis.nl kun je gratis een symptomencheck doen. Informeer voor overige kosten bij de aanbieder.
  • Op huidconsult.nl vind je ook een symptomencheck. Wekelijks bieden de dermatologen van Huidconsult een gratis online inloopspreekuur.
  • De dermaWizard app is gratis te raadplegen op mobiel, tablet en PC via deze link.
  • SkinVision is gratis te downloaden voor iOS (App Store) of Android (Google Play).

Vergoeding

Voor zorginstellingen zijn meerdere mogelijkheden voor vergoeding van e-health oplossingen. De behandelplannen van Huidhuis komen hiervoor in aanmerking. Informeer naar de mogelijkheden bij de zorgverzekeraars.

Voor de professional

Zorginstellingen die meer informatie willen of met de behandelplannen van Huidhuis willen werken kunnen contact opnemen met Ivido. Dit kan via de website van Ivido.

Gerelateerde oplossingen

Moeder en kind op strand

Bescherm jezelf tegen schadelijk UV-licht

UV-werend kledingwasmiddel
Preventie & Veiligheid
matrastopper

Comfortabel slapen en herstellen in bed

Matrastopper
Behandeling & Verzorging
iPad met website van Thuisarts.nl en ernaast een kopje koffie

Onafhankelijke, betrouwbare informatie online

Online informatie van de huisarts
Educatie & Informatie
Vrouw achter laptop kijkt naar buiten.

Zelf je gezondheid testen en verbeteren

Weten hoe gezond je bent
Gezonder leven