Zelf UV werende kleding maken

UV-werend kledingwasmiddel

Moeder en kind op strand

Van UV-licht in zonnestralen kun je verbranden. Maar wist je ook dat UV-licht door kleding heengaat? Vooral als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om jezelf te beschermen. Met een UV-werend wasmiddel maak je je kleding UV-werend. Met zo’n middel geef je je kleding een bescherming van UPF 30 tot 50. Fijn als je veel buiten bent, tijdens je vakantie of een dagje strand. 

Voor wie is UV werende kleding belangrijk?

Voor mensen die veel buiten zijn, mensen met een gevoelige huid en kinderen. In het bijzonder helpt het tegen de vorming van een melanoom, melanomen en huidkanker.

Hoe werkt het UV werende wasmiddel?

Een voorbeeld van een middel om je kleding te beschermen tegen UV-licht is: You UV Protection Wash. Je impregneert je kleding door 1 dopje van het middel toe te voegen bij het wassen van je kleding. Je kunt het ook gebruiken bij de handwas. Na één wasbeurt met You UV Protection Wash heeft je kleding, afhankelijk van de textielsoort, al een beschermingsfactor van UPF 30 tot 50 (normaal heeft een T-shirt tussen de UPF 5 en 15). Je krijgt de beste bescherming door je kleding meerdere keren met het middel te wassen. Je kleding verkleurt niet en voelt niet anders aan. Na elke wasbeurt blijft je kleding UV-werend.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Het product You UV Protection Wash is te koop op de website van You&UV en bij drogisterijen, bijvoorbeeld bij De Online Drogist.

Vergoeding

You UV Protection Wash wordt niet vergoed.