Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis app voor een goed overzicht

App die ziekenhuisbezoek en behandeling ondersteunt

Patiënt kijkt op zijn telefoon naar de app BehandelcoachZorgprofessional kijkt op zijn telefoon naar de app Behandelcoach

Foto's: Behandelcoach

Heb je veel afspraken in het ziekenhuis en behoud je moeilijk het overzicht? Is het lastig om alle informatie tijdens je afspraak met de arts te onthouden? Zou je als zorgverlener ook graag je patiënt willen ondersteunen met de behandeling als ze thuis zijn? Omdat de behandeling dan beter aanslaat? Er zijn apps die jullie hierbij helpen.

Voor wie is de ziekenhuis app?

Voor mensen die regelmatig naar het ziekenhuis moeten voor afspraken of behandelingen. Voor zorgprofessionals die hun patiënten willen ondersteunen bij hun behandeling.

Hoe werkt de ziekenhuis app?

Een app zoals de Behandelcoach-app ondersteunt jouw ziekenhuisafspraken. Je krijgt een agenda waar al je afspraken en behandelingen in staan. Je krijgt waarschuwingen als er een afspraak aan komt en wat je daarvoor moet doen.  Bijvoorbeeld welke oefeningen je moet doen, welke medicijnen je moet nemen of dat je nuchter moet zijn voor je afspraak. Je krijgt extra informatie over je aandoening, je behandelplan en mogelijke zelfzorg. Je kunt bijvoorbeeld ook de route naar het ziekenhuis bekijken. Verder kun je online afspraken maken, dagboekjes bijhouden en alvast vragen voor de arts opschrijven in het digitale notitieblok. Zo vergeet je deze niet te stellen tijdens je afspraak. Ook kun je ermee het gesprek met de arts opnemen en later terugluisteren.

Als zorgverlener kun je met deze ziekenhuis app je patiënten beter informeren en ondersteunen. Je helpt ze op afstand met hun behandeling.

Bekijk hier hoe de Behandelcoach-app werkt:

Privacy-waarschuwing voor gezondheidsapps: bij veel apps en websites moet je naast je persoonsgegevens ook medische data over jezelf vrijgeven. Bij buitenlandse apps en websites valt het verzamelen van data niet onder de Nederlandse wetgeving.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Veel ziekenhuizen gebruiken al apps voor de communicatie tussen zorgverlener en patiënt. Neem contact op met je ziekenhuis of zorgverlener om te vragen met welke zij werken. Zo niet, vraag of ze dat willen doen. Een aanbieder is bijvoorbeeld de Behandelcoach-app.

Even uitproberen kan. Je kunt gratis een demoversie van de Behandelcoach-app downloaden voor iOS en Android. (Bij patiëntnummer ‘Demo’ invullen.) Je ziet de functionaliteiten maar de app is dan nog niet aan jouw ziekenhuis gekoppeld, dus nog niet persoonlijk.

Vergoeding

Na implementatie is de app gratis te gebruiken door patiënten. Voor ziekenhuizen die de app willen implementeren is op dit moment geen vergoeding of subsidie beschikbaar. 

Voor de professional

Ziekenhuizen kunnen voor de Behandelcoach-app contact opnemen via hun website. Om een gepersonaliseerde app en platform te laten maken, sluit je een contract af met Behandelcoach. Het inrichten van het beveiligde platform, de app en de aanpassing aan de huisstijl van het ziekenhuis duurt 2 tot 3 maanden. Alle beschikbare en relevante (behandel)informatie kan in het platform worden gezet. Voor elke patiënt die zich inschrijft in de app betaalt het ziekenhuis op basis van het gebruik (pay-per-use). 

Gerelateerde oplossingen

Een dove mevrouw is aan het videobellen met Skype

Siza

Apps voor doven en slechthorenden

Apps voor doven en slechthorenden
Sociaal contact
jonge vrouw zit achter haar laptop met kopje thee

Online je medisch dossier inzien

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)
Communicatie medisch
Arts heeft tablet in zijn handen

Kennisbank op zak

Online overzicht voor zorgverleners
Educatie & Informatie