Zorg krijgen wanneer jou dat uitkomt

Hulp voor zorg en gezelschap op maat

Student zit op bankje met oudere dame en helpt met telefoon

Het is vervelend als je zelf je steunkousen niet meer aan krijgt. Of als je niet meer zelfstandig de deur uit kunt gaan om bijvoorbeeld naar het museum te gaan. Dit kost een hoop tijd en energie en is ook nog eens frustrerend. Misschien vind je het ook moeilijk om voor alles wat je wilt een wijkverpleegkundige of familielid in te schakelen. Dan maar niet… Er is nog een mogelijkheid: studenten inschakelen. Zo kom je bijvoorveeld via Mantelaar met een medisch student in contact die jou (tijdelijk) wat zorg en/of gezelschap geeft.

Voor wie?

Voor mensen die (incidentele) hulp willen met hun persoonlijke zorg of gezelschap zoeken.

Hoe werkt het?

Als je interesse hebt om hulp te krijgen via Mantelaar, dan kun je dit aangeven op hun website. Iemand van Mantelaar komt dan allereerst bij je thuis voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek geef je aan waar je interesses liggen, wat je eventuele hobby’s zijn of waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken. Mantelaar zoekt daarna op basis van deze informatie een passende student.

Kort hierna zul je kennismaken met deze student en ga je samen doen wat je hebt aangegeven (minimaal twee uur). Je geeft zelf aan hoeveel uren per maand je wilt afnemen.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieder

Op de website van Mantelaar kun je meer informatie, zoals de werkwijze en tarieven, terugvinden.

Vergoeding

Er zijn diverse verzekeraars die vergoeding hiervoor bieden vanuit een aanvullend pakket. Vraag dit na bij je verzekeraar, bijvoorbeeld telefonisch via hun servicelijn.