Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). VWS vindt het belangrijk om e-health en innovaties in de zorg meer bekendheid te geven. Waarom? Omdat deze slimme zorgoplossingen kunnen bijdragen aan de gezondheid en kwaliteit van leven van iedereen. Ze kunnen het werk van zorgprofessionals verlichten, vergemakkelijken en efficiënter maken en de zorg verbeteren.

Maar de kennis is soms nog erg verspreid. Vaak is het niet duidelijk wat er allemaal is aan e-health en zorginnovaties. En hoe je dat in je eigen situatie toe kunt passen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat als mensen er wél gebruik van maken, ze hier erg tevreden over zijn. Dus VWS wil met Zorg van Nu mensen inspireren en motiveren door voorbeelden van e-health en zorginnovaties te laten zien. Zorg van Nu wil ook laten zien dat veel slimme zorgoplossingen digitaal of online zijn, zoals al heel gebruikelijk in andere delen van ons dagelijks leven. Dus helemaal niet ‘ver van ons bed’, maar juist heel gewoon.

Wie zit er achter?

Het informatieteam van Zorg van Nu gaat bijna dagelijks het land in. Het team helpt de burger en de zorgverlener om te ontdekken wat zij aan e-health en innovaties in de zorg kunnen hebben. We adviseren en verwijzen door naar meer informatie. We staan bij zorginstellingen, ziekenhuizen, op onderwijsbeurzen, in bibliotheken en verder overal waar veel mensen zijn. Daarnaast laten we een grote hoeveelheid aan zorgoplossingen zien op de website en eigen social media kanalen.

Het informatieteam wordt aangestuurd door het kernteam van Zorg van Nu. Dit kernteam bestaat uit medewerkers van het ministerie van VWS, in het bijzonder medewerkers van de directie Communicatie en directie Innovatie en Zorgvernieuwing. Maar we werken samen met alle beleidsafdelingen van VWS en ondersteunen de verschillende beleidsprogramma's. We werken ook samen met andere (regionale) initiatieven die hetzelfde doel nastreven als wij.

Voortgangsrapportage 2018-2019

Voortgangsrapportage 2018-2019Oktober 2019: Wat heeft het VWS-communicatieprogramma Zorg van Nu tot nu toe opgeleverd? De Voortgangsrapportage 2018-2019 beslaat de periode van voorjaar 2018 tot eind september 2019, met de nadruk op de periode vanaf begin september 2018 toen Zorg van Nu operationeel was. Zo worden hier de resultaten van ruim een jaar gerapporteerd.

Download de Zorg van Nu Voortgangsrapportage 2018-2019 (pdf, 8,2 Mb)